четвртак, 13. јануар 2011.

РОГАЧ КОЛАЧ 2


Рогач-колач
Састојци за рогач-колач
Потребно је:
  • 3 јаја
  • 250 г шећера
  • 500 г меког брашна
  • кесица прашка за пециво
  • 1/4л уља
  • 1/4л млека
  • кесица млевеног рогача
Припрема:
Умутити јаја и шећер као за торту. Брашно и прашак за пециво помешати, па у умућена јаја додати брашно, уље и млеко. На крају додати рогач. Варјачом лагано промешати, сипати у науљен и брашном посут плех. Пећи на 170 степени, а затим смањити температуру на  150 степени и укључити вентилатор рерне. Тако ће колач добити крцкаву корицу, а биће мекан унутра.  Прелити глазуром од чоколаде.

Рогач-колач
Рогач-колач
Рогач-колач
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...