четвртак, 13. јануар 2011.

РОГАЧ КОЛАЧ 2


Рогач-колач
Састојци за рогач-колач
Потребно је:
  • 3 јаја
  • 250 г шећера
  • 500 г меког брашна
  • кесица прашка за пециво
  • 1/4л уља
  • 1/4л млека
  • кесица млевеног рогача
Припрема:
Умутити јаја и шећер као за торту. Брашно и прашак за пециво помешати, па у умућена јаја додати брашно, уље и млеко. На крају додати рогач. Варјачом лагано промешати, сипати у науљен и брашном посут плех. Пећи на 170 степени, а затим смањити температуру на  150 степени и укључити вентилатор рерне. Тако ће колач добити крцкаву корицу, а биће мекан унутра.  Прелити глазуром од чоколаде.

Рогач-колач
Рогач-колач
Рогач-колач

3 коментара:

  1. Trebalo bi manje brašna, oseća se na njega, čak nisam ni svih 500 gr stavila , već negde oko 400 gr, a rogač uopšte čak ni ne miriše jedva nešto malo ...:(

    ОдговориИзбриши
  2. Zavisi koliko grama rogača ste stavili? U mom kolaču se rogač baš intenzivno osetio. Žao mi je što je vaše iskustvo drugačije.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...