Рогач-колач |
Састојци за рогач-колач |
Потребно је:
- 3 јаја
- 250 г шећера
- 500 г меког брашна
- кесица прашка за пециво
- 1/4л уља
- 1/4л млека
- кесица млевеног рогача
Умутити јаја и шећер као за торту. Брашно и прашак за пециво помешати, па у умућена јаја додати брашно, уље и млеко. На крају додати рогач. Варјачом лагано промешати, сипати у науљен и брашном посут плех. Пећи на 170 степени, а затим смањити температуру на 150 степени и укључити вентилатор рерне. Тако ће колач добити крцкаву корицу, а биће мекан унутра. Прелити глазуром од чоколаде.
Рогач-колач |
Рогач-колач |
Рогач-колач |
Divan je!Obožavam rogač!
ОдговориИзбришиTrebalo bi manje brašna, oseća se na njega, čak nisam ni svih 500 gr stavila , već negde oko 400 gr, a rogač uopšte čak ni ne miriše jedva nešto malo ...:(
ОдговориИзбришиZavisi koliko grama rogača ste stavili? U mom kolaču se rogač baš intenzivno osetio. Žao mi je što je vaše iskustvo drugačije.
ОдговориИзбриши