четвртак, 06. јануар 2011.

ЛУК ПУЊЕН ПЕЧУРКАМА

Потребно је:
  • 1 кг црног лука
  • 500 г печурака
  • 1 дл концентрата парадајза
  • 1 чен белог лука
  • 100 г пиринча
  • 1 лимун
  • 1 веза першуна
  • уље, бибер, со
Лук пуњен печуркама

Припрема:
Очистити лук и кувати 10 минута у сланој води и соку од лимуна. Охладити па извући средину и окренути га наопако да се оцеди. Ситно сецкану средину лука пропржити са печуркама, додати парадајз, першун, бибер и со. У све то умешати обарен пиринач и том масом пунити лук који је претходно поређан у подмазан плех. Вишак масе распоредити око лука. Прелити са мало уља и пећи око пола сата на умереној температури тј. док не добије тамно златасту боју.

Лук пуњен печуркама
Укусно је топло, по мени још боље хладно. Ово јело слободно чувајте у фрижидеру и сутрадан послужите угрејано на собној температури. Савршено уз чашу вина од купине.