Потребно је:
- 1 кг црног лука
- 500 г печурака
- 1 дл концентрата парадајза
- 1 чен белог лука
- 100 г пиринча
- 1 лимун
- 1 веза першуна
- уље, бибер, со
Припрема:
Очистити лук и кувати 10 минута у сланој води и соку од лимуна. Охладити па извући средину и окренути га наопако да се оцеди. Ситно сецкану средину лука пропржити са печуркама, додати парадајз, першун, бибер и со. У све то умешати обарен пиринач и том масом пунити лук који је претходно поређан у подмазан плех. Вишак масе распоредити око лука. Прелити са мало уља и пећи око пола сата на умереној температури тј. док не добије тамно златасту боју.
Лук пуњен печуркама |
Укусно је топло, по мени још боље хладно. Ово јело слободно чувајте у фрижидеру и сутрадан послужите угрејано на собној температури. Савршено уз чашу вина од купине.
Deluje ukusno. Nisam probala. Pecurke punjene lukom da, ali obratno, nisam! Lepo izgleda!
ОдговориИзбриши