Ево још једног предјела које се релативно брзо спрема, а фантастично се слаже са сухомеснатим. Што се мене тиче може и само шоља јогурта 😊
Састојци:
- 200 г ајвара
- 150 г качкаваља
- 5 јаја
- 9 кашика брашна
- 2 павлаке
- пола главице црног лука
- 1 прашак за пециво
- уље
- со
- млевени црни бибер
Припрема:
- Полупамо јаја и одвојимо жуманца од беланаца. Жуманца ставимо у већи и дубљи суд, а беланца у суд по страни. Мутимо жуманца па додамо пола павлаке и пола количине ајвара. Посолимо и поново мутимо миксером док не добијемо хомогену смесу.
- Прашак за пециво мешамо са брашном и додамо у суд.
- Посолимо и промешамо да се састојци сједине.
- Миксером мутимо беланца са врло мало соли и преспемо у суд са жуманцима.
- Мешамо кашиком да добијемо хомогену смесу.
- Тепсију намажемо уљем и на њу ставимо папир. Поново попрскамо уљем и премажемо куварском четкицом. У тепсију сипамо тесто за ову слану торту и печемо 30' на 220°С.
- У међувремену припреминмо фил на следећи начин:
- У дубљи суд ситно исечемо лук и изрендамо качкаваљ.
- Додамо преосталу павлаку, преостали ајвар, бибер и мешамо да се састојци сједине.
- Печену кору сечемо на три једнака дела. Узмемо први део коре, преврнемо на лице и на њега сипамо фил. Нанесемо други део коре, поново филујемо и ставимо трећи део коре. По жељи украсимо павлаком. Охлађено сечемо на парчиће дебљине 2-3 цм и служимо.
Нема коментара:
Постави коментар