недеља, 2. јануар 2011.

АЈВАРКА

Ево још једног предјела које се релативно брзо спрема, а фантастично се слаже са сухомеснатим. Што се мене тиче може и само шоља јогурта 😊

Састојци:
  • 200 г ајвара
  • 150 г качкаваља
  • 5 јаја
  • 9 кашика брашна
  • 2 павлаке
  • пола главице црног лука
  • 1 прашак за пециво
  • уље
  • со
  • млевени црни бибер
Припрема:
  1. Полупамо јаја и одвојимо жуманца од беланаца. Жуманца ставимо у већи и дубљи суд, а беланца у суд по страни. Мутимо жуманца па додамо пола павлаке и пола количине ајвара. Посолимо и поново мутимо миксером док не добијемо хомогену смесу.
  2. Прашак за пециво мешамо са брашном и додамо у суд. 
  3. Посолимо и промешамо да се састојци сједине.
  4. Миксером мутимо беланца са врло мало соли и преспемо у суд са жуманцима. 
  5. Мешамо кашиком да добијемо хомогену смесу.
  6. Тепсију намажемо уљем и на њу ставимо папир. Поново попрскамо уљем и премажемо куварском четкицом. У тепсију сипамо тесто за ову слану торту и печемо 30' на 220°С.
  7. У међувремену припреминмо фил на следећи начин:
  8. У дубљи суд ситно исечемо лук и изрендамо качкаваљ. 
  9. Додамо преосталу павлаку, преостали ајвар, бибер  и мешамо да се састојци сједине.
  10. Печену кору сечемо на три једнака дела. Узмемо први део коре, преврнемо на лице и на њега сипамо фил. Нанесемо други део коре, поново филујемо и ставимо трећи део коре. По жељи украсимо павлаком. Охлађено сечемо на парчиће дебљине 2-3 цм и служимо.
Ајварка

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...