понедељак, 11. октобар 2010.

ЈОГУРТИНА

Ево једне торте коју врло лако могу да направе и апсолутни почетници. Можете је звати и "воћна торта" или "кекс торта" или већ смислити неку своју комбинацију, типа "најједноставнија торта"... Рецепт имам већ дуже време, али сам код Миње видела ове шкољкице и много ми се допала идеја за украшавање.

Јогуртина
Састојци:
  • 700 г petit beurre кекса
  • 300 г млевеног плазма кекса
  • 1 л јогурта
  • 200 г шећера у праху
  • 100 г млечне чоколаде
  • 350 г (слободно и већу количину) неког црвеног воћа (јагоде, малине, вишње... ја сам користила мешано)
  • 2 шлага за украшавање
Припрема:  
Petit beurre изломите на крупније комаде, додајте млевену плазму и шећер у праху па промешајте. Масу прелијте јогуртом и добро промешајте да се све сједини. Половину смесе изручити у калуп средње величине и изравнати. Преко смесе од кекса и јогурта нарендати чоколаду на крупно па ставити другу половину смесе.


Одозго поређати воће и по жељи посути ванилин шећером.


На крају торту премазати шлагом и украсити по жељи.

Јогуртина

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...