четвртак, 14. октобар 2010.

СУПА ОД ГРАШКА

Састојци:
  • 25 г путера/маслаца
  • главица црног лука
  • 450 г грашка
  • 750 мл воде
  • павлака
  • зачини или коцка за супу
Припрема:
У одговарајућем суду продинстати црни лук на путеру. Додати воду и грашак па поклопљено кувати 10-ак минута. Када је грашак куван, све комплетно ставити у блендер. Измућено вратити на ватру, додати зачине или коцку за супу и сачекати да прокључа. Готову супу послужити док је топла. У сваки тањир, посебно, по укусу додати павлаку.

Супа од грашка
Напомена:
По оригиналном рецепту је 500 мл воде са 400 г грашка и користи се неутрална павлака, али сам ја прилагодила укусу укућана. Понекад чак уместо пола количине грашка ставим кукуруз шећерац. И та комбинација је добра.  


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...