Састојци: 
- 25 г путера/маслаца
 - главица црног лука
 - 450 г грашка
 - 750 мл воде
 - павлака
 - зачини или коцка за супу
 
Припрема: 
У одговарајућем суду продинстати црни лук на путеру. Додати воду и грашак па поклопљено кувати 10-ак минута. Када је грашак куван, све комплетно ставити у блендер. Измућено вратити на ватру, додати зачине или коцку за супу и сачекати да прокључа. Готову супу послужити док је топла. У сваки тањир, посебно, по укусу додати павлаку.
![]()  | 
| Супа од грашка | 
Напомена:
По оригиналном рецепту је 500 мл воде са 400 г грашка и користи се неутрална павлака, али сам ја прилагодила укусу укућана. Понекад чак уместо пола количине грашка ставим кукуруз шећерац. И та комбинација је добра.
По оригиналном рецепту је 500 мл воде са 400 г грашка и користи се неутрална павлака, али сам ја прилагодила укусу укућана. Понекад чак уместо пола количине грашка ставим кукуруз шећерац. И та комбинација је добра.

Нема коментара:
Постави коментар