Састојци:
- 25 г путера/маслаца
- главица црног лука
- 450 г грашка
- 750 мл воде
- павлака
- зачини или коцка за супу
Припрема:
У одговарајућем суду продинстати црни лук на путеру. Додати воду и грашак па поклопљено кувати 10-ак минута. Када је грашак куван, све комплетно ставити у блендер. Измућено вратити на ватру, додати зачине или коцку за супу и сачекати да прокључа. Готову супу послужити док је топла. У сваки тањир, посебно, по укусу додати павлаку.
Супа од грашка |
Напомена:
По оригиналном рецепту је 500 мл воде са 400 г грашка и користи се неутрална павлака, али сам ја прилагодила укусу укућана. Понекад чак уместо пола количине грашка ставим кукуруз шећерац. И та комбинација је добра.
По оригиналном рецепту је 500 мл воде са 400 г грашка и користи се неутрална павлака, али сам ја прилагодила укусу укућана. Понекад чак уместо пола количине грашка ставим кукуруз шећерац. И та комбинација је добра.
Нема коментара:
Постави коментар