недеља, 24. октобар 2010.

БУНДЕВАРА

Потребно је: 
  • 400 г танких кора за пите 
  • 500 г бундеве 
  • 150 г шећера 
  • 100 г бутера/маслаца
  • 1 кесица цимета 
  • 2 кесице ванилин шећера 
  • 1 лимун 
  • мало павлаке или млека 
Припрема: 
За надев ситно изрендати очишћену бундеву, додати шећер, цимет, сок и кору лимуна. Бутером подмазати плех и у њега слагати коре, прскајући сваку растопљеним бутером. Прво ставити трећину кора, па на њих половину надева, па опет коре, затим другу половину надева и на крају опет коре. Последњу кору прелити са мало млека или павлаке и пећи. Испечену питу посути ванилин шећером.

Бундевара

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...