Ево једног једноставног и укусног рецепта за сос. Заправо, ово је једини сос који правим., обично у дуплој мери од количине дате у састојцима. Служим га са немасним месом, мада моја девојчица све оно што преостане намаже на хлеб и у сласт поједе. Може и тако 😊
Састојци:
- 1 павлака
- 50 г кикирикија
- мало соли
- мало уља
Припрема:
Самлети кикирика па га пропржити на мало уља. Додати павлаку и брзо умешати. По потреби смањити температуру јер уколико је јача него што треба павлака ће прскати па пазите да вас не опече. Без обзира да ли је кикирики слан, додајте мало соли јер ће га павлака у супротном неутралисати па ће сос бити неукусан. Ипак, немојте претерати како не би било преслано. Пропржите још мало и служите.
Нема коментара:
Постави коментар