понедељак, 25. октобар 2010.

ДОМАЋИ ЂЕВРЕК

Потребно је: 
  • 250 мл млека 
  • 2 кашичице соли 
  • 1 кашика шећера 
  • 1 кашичица сирћа 
  • 100 мл уља 
  • 600 г брашна 
  • 10 г свежег квасца
И још:
  • жуманце (или јаје)
  • сусам
Припрема: 
Наведене састојке замесити руком и оставити тесто да нарасте око један сат. Од нараслог теста правити лоптице, а затим прстом направити удубљење и формирати ђевреке. Поређати ђевреке на плех тј. папир за печење, премазати их жуманцем и по жељи посути сусамом (ја сам заборавила!) па ставити у хладну рерну и пећи на температури од око 170°Ц.

Домаћи ђеврек
А овако изгледају премазани јајетом и посути сусамом. 

Домаћи ђеврек
Напомена: рецепт сам нашла овде



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...