Од кад сам први пут видела ову торту много ми се допала идеја и због назива и изгледа спада у прва "зимске" торте, а одушеви не само децу већ и нас мало старије 😊
Састојци за кору:
- 1/4 путера
- 200 г сецканих ораха
- 10 беланаца
- 10 кашика шећера
- 3-4 кашике презли
- 2 кашике белог сирћа
Састојци за фил:
- 1,25 л млека
- 10 кашика шећера
- 2 пудинга од ваниле
- 6 кашика оштрог брашна
- 10 жуманаца
- 1,5 маргарин
- 200 г шећера у праху
- 200 г еурокрема
Потребно је још и:
- корнети за сладолед
- чоколада за умакање корнета
- шлаг за украшавање
- по жељи неко воће
Припрема:
У четвртаст плех ставити фолију и изрендати маргарин па посути орасима. Беланца умутити са шећером, презлама и сирћем па сипати преко ораха. Ставити у рерну загрејану на 150° да се кора пече око сат времена.
За то време на пари (или на врло ниској температури) скувати млеко, шећер, пудинг, брашно и жуманца. Оставити да се охлади па сјединити са претходно умућеним маргарином са шећером у праху. Фил поделити на два дела па у један додати еурокрем.
Врх сваког корнета умочити у растопљену чоколаду и оставити да се осуши. Спремне корнете наизменично пунити црним и жутим филом, а по жељи додати неко воће. Корнете поређати на кору која је премазана делом фила, а остатак фила кашиком или шприцем сипати између корнета. Украсити шлагом.
![]() |
Индијанско село у снегу |
![]() |
Индијанско село у снегу |
Zaista interesantna poslastica, a posebno za dečicu, mogu jesti umesto sladoleda...
ОдговориИзбришиSREĆNA NOVA GODINA!!!
Hvala i Srećna Nova godina! :)
ОдговориИзбришиSvidja mi se kako izgleda,bas je neobicna!
ОдговориИзбришиDraga Gago,zelim ti sve najlepse u Novoj godini!
Hvala draga Danijela! Želim ti svako dobro i još puno uspešnih receptića u 2011!
ОдговориИзбришиPrelepo izgleda torta a recept je odličan !! Bravo!:-)))
ОдговориИзбришиOdavno nisa bila na nekom dečijem rođendanu,deca porasla,pa me ova torta baš oduđevila i izgledom i maštovitim imenom.Pozdrav,Ankica!
ОдговориИзбришиHvala devojke! :))
ОдговориИзбриши