Потребно је: 
- 1 кг црног лука
 - 500 г печурака
 - 1 дл концентрата парадајза
 - 1 чен белог лука
 - 100 г пиринча
 - 1 лимун
 - 1 веза першуна
 - уље, бибер, со
 
Припрема: 
Очистити лук и кувати 10 минута у сланој води и соку од лимуна. Охладити па извући средину и окренути га наопако да се оцеди. Ситно сецкану средину лука пропржити са печуркама, додати парадајз, першун, бибер и со. У све то умешати обарен пиринач и том масом пунити лук који је претходно поређан у подмазан плех. Вишак масе распоредити око лука. Прелити са мало уља и пећи око пола сата на умереној температури тј. док не добије тамно златасту боју. 
![]()  | 
| Лук пуњен печуркама | 
Укусно је топло, по мени још боље хладно. Ово јело слободно чувајте у фрижидеру и сутрадан послужите угрејано на собној температури. Савршено уз чашу вина од купине. 


Deluje ukusno. Nisam probala. Pecurke punjene lukom da, ali obratno, nisam! Lepo izgleda!
ОдговориИзбриши