Већ сам помињала да моја деца баш и нису љубитељи воћа... Јагоде неће ни да пробају... Из торте уредно ваде сваки комадић (грр!!). Али ја сам упорна у намери да их приволим и овом питом су за дивно чудо одушевљени. Да би је уопште пробали, рекла сам им да сам направила питу са џемом (хи,хи,хи), а тек када су у сласт смазали по парче и тражили још, сазнали су шта заправо једу! Анастасија је уз велики осмех изјавила како не може да верује да једе јагоде!!! 😁 Корак, по корак... 😉
|
Баклава са јагодама |
Потребно је:
- паковање готових кора
- уље за подмазивање тепсије
Фил 1:
- 4 јаја
- 4 кашике шећера
- чаша киселе павлаке
- 150 мл уља
- кесица прашка за пециво
Фил 2:
Прелив:
- 200 мл воде
- 180 г шећера
- кесица ванилиног шећера
Припрема:
- Избројати коре и поделити их на групе од по 4 пазећи да вам остану још 2 или бар 1 кора за покривање пите.
- За први фил умутити јаја са шећером и осталим састојцима.
- Јагоде опрати, очистити и исећи на листиће или по жељи. Поделити их на онолико група колико имате група кора. Код мене је то било 4.
- Подмазати тепсију и ставити једну кору. Премазати првим филом.
- Поновити поступак са другом и трећом кором.
- На четврту кору распоредити јагоде и посути их гризом.
- Поступак понављати док има материјала.
- Питу пећи на 200 степини 20-25 мнута.
- Охлађену питу исећи на коцке и прелити врућим сирупом од воде и шећера.
- Ставити у фрижидер.
- Служити расхлађену.
|
Баклава са јагодама |
Baš interesantan recept, sviđa mi se. :)
ОдговориИзбришиИнтересна рецепта. Много ми допада. Благодаря!
ОдговориИзбришиМного вкусна се получи! Още веднъж благодаря за рецептата!
ОдговориИзбриши