петак, 18. мај 2012.

ОСВЕЖАВАЈУЋА ТОРТА СА ЈАГОДАМА

За годишњицу брака.


Потребно је: 
  • 300 г млевеног кекса 
  • 50 г маслаца 
  • млеко 
  • 150 г шећера у праху 
  • велико паковање пишкота
  • 50 г црне чоколаде 
  • 500 мл слатке павлаке 
  • чаша киселе павлаке 
  • 50 г крем сира 
  • кесица праха за шлаг од чоколаде 
  • око 500 г јагода

Припрема: 
Растопите маслац на лаганој ватри па му додајте 50 г шећера у праху и 300 г млевеног кекса. промешајте па постепено додајте млеко док маса не постане погодна за обликовање. Направите кору у облику по жељи. Поспите делом рендане чоколаде. Сложите ред пишкота умочених у млеко, а онда их поспите са још мало рендане чоколаде. Преко нанесите слој фила који се прави тако што: умутимо слатку павлаку са 100 г шећера у праху, додамо прах за шлаг, киселу павлаку и крем сир и све лепо сјединимо кратким мућењем. Опране и очишћене јагоде исеците на листиће па половину уроните у фил. Преко јагода ставите ред пишкота. Прелијте их филом па у фил опет уроните преостале јагоде. Остатком фила премажите торту и украсите је по жељи шлагом, ренданом чоколадом, јагодама... Наравно не заобравите да пре сецкања јагода изаберете неколико лепих комада за декорацију торте ако желите.


Напомена: 
Торте са воћем су укусне и освежавајуће, али мана им је што не могу дуго да стоје. Лакше се кваре, а и воће отпушта воду па не задржавају облик. Зато овакве торте поједите прве уколико сте направили неколико различитих врста за неку прославу.

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...