За годишњицу брака.
Потребно је:
- 300 г млевеног кекса
- 50 г маслаца
- млеко
- 150 г шећера у праху
- велико паковање пишкота
- 50 г црне чоколаде
- 500 мл слатке павлаке
- чаша киселе павлаке
- 50 г крем сира
- кесица праха за шлаг од чоколаде
- око 500 г јагода
Припрема:
Растопите маслац на лаганој ватри па му додајте 50 г шећера у праху и 300 г млевеног кекса. промешајте па постепено додајте млеко док маса не постане погодна за обликовање. Направите кору у облику по жељи. Поспите делом рендане чоколаде. Сложите ред пишкота умочених у млеко, а онда их поспите са још мало рендане чоколаде. Преко нанесите слој фила који се прави тако што: умутимо слатку павлаку са 100 г шећера у праху, додамо прах за шлаг, киселу павлаку и крем сир и све лепо сјединимо кратким мућењем. Опране и очишћене јагоде исеците на листиће па половину уроните у фил. Преко јагода ставите ред пишкота. Прелијте их филом па у фил опет уроните преостале јагоде. Остатком фила премажите торту и украсите је по жељи шлагом, ренданом чоколадом, јагодама... Наравно не заобравите да пре сецкања јагода изаберете неколико лепих комада за декорацију торте ако желите.
Напомена:
Торте са воћем су укусне и освежавајуће, али мана им је што не могу дуго да стоје. Лакше се кваре, а и воће отпушта воду па не задржавају облик. Зато овакве торте поједите прве уколико сте направили неколико различитих врста за неку прославу.
Bas si je divno ukrasila!
ОдговориИзбришиčestitam... prelepa je..
ОдговориИзбриши