|
Торта без брашна |
За 2 коре:
- 2х4 јаја
- 2х100 г шећера
- 2х100 г млевених лешника
За фил:
- 300 г јагода
- кесица праха за шлаг крем од чоколаде
- 125 мл млека за шлаг
За декорацију:
- 2 кесице праха за шаг
- млеко или вода за шлаг (нешто мање него што је назначено на кесици)
- 200 г јагода
- 100 г чоколаде за кување
- комадић маслаца или мало уља (за чоколаду)
|
Торта без брашна |
Припрема:
Одвојте жуманаца и беланца. Чврсто улупајте беланца. Жуманца пенасто умутите са шећером, додајте млевене лешнике и снег од беланаца. Масу уједните па је сипајте у обложен калуп за торту. Рерну загрејте на 200 степени, ставите тесто да се пече и одмах смањите температуру на 160 степени. Пеците око 40 минута. Моја препорука је да посебно испечете две коре, мада можете и једну па је пресеците на пола кад се охлади.
Шлаг-крем од чоколаде умтите са 125 мл млека, а јагоде уситните у блендеру или евентуално испасирајте. Прву кору премажите половином каше од јагода па шлаг-кремом од чоколаде. Прекријте другом кором и поновите поступак. Ја сам коре пекла у малом округлом плеху пречника око 24 цм. Коре наравно можете да печете и у већем плеху, али онда доњу кору премажите целом мером испасираних јагода и крем-шлага па само нанесите другу кору без поновног премазивања.
|
Торта без брашна |
Торту премажите шлагом, прелијте глазуром од чокоаде и украсите јагодама или већ искомбинујте декорацију по жељи.
|
Торта без брашна |
Odlican recept, a torta divno izgleda i super su mi recepti bez brasna.
ОдговориИзбришиSuper izgleda torta, a to što nema brašna, još više joj daje sočnost...
ОдговориИзбриши