субота, 05. мај 2012.

ГЛАЗИРАНА ПЕЧЕНИЦА С ПОВРЋЕМ

Потребно је:
  • 1 кг свињеске печенице
  • 500 г броколија
  • 2 главице црног лука
  • 2 кромпира
  • 1 шаргарепа
  • маслиново уље
  • мешавина зачина
  • мед
  • 1 лимун
  • со и бибер
Припрема:  
  1. Исцедите сок из половине лимуна па га помешајте с медом.
  2. Овом мешавином премажите месо.
  3. Лук исеците на четвртине и убаците га у ватросталну тепсију.
  4. Додајте кромпире исечене на кришке и кришке друге половине лимуна.
  5. Све поспите мешавином зачина, промешајте и направите мало простора у средини за месо па ту поставите печеницу.
  6. Посолите, побиберите и све прелијте млазом уља.
  7. Пеците 20-25 минута на 220°Ц па смањите температуру на 190°Ц и пеците још око 45 минута.
  8. Док се месо пече поделите броколи на цветове и исецкајте шаргарепу на колутове па их избланширајте.
  9. Око 20 минута пред крај печења меса додајте бланширане шаргарепу и броколи.
  10. Печено месо оставите најмање 15 минута да одстоји пре сечења.
Напомена: 
Печеница ће бити боље глазирана ако ставите мало више меда него лимуна. У супротном ће месо бити киселкасто. Љубитељи печеног лука слободно могу ставити и више од две главице јер је преукусан. Када додате шаргарепу и броколи било би добро да  промешате поврће око меса како би и ово додато поврће упило сокове од печења, а не остало мало суво како се мени десило.

Глазирана печеница са поврћем
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...