Потребно је:
- 1 кг свињеске печенице
 - 500 г броколија
 - 2 главице црног лука
 - 2 кромпира
 - 1 шаргарепа
 - маслиново уље
 - мешавина зачина
 - мед
 - 1 лимун
 - со и бибер
 
- Исцедите сок из половине лимуна па га помешајте с медом.
 - Овом мешавином премажите месо.
 - Лук исеците на четвртине и убаците га у ватросталну тепсију.
 - Додајте кромпире исечене на кришке и кришке друге половине лимуна.
 - Све поспите мешавином зачина, промешајте и направите мало простора у средини за месо па ту поставите печеницу.
 - Посолите, побиберите и све прелијте млазом уља.
 - Пеците 20-25 минута на 220°Ц па смањите температуру на 190°Ц и пеците још око 45 минута.
 - Док се месо пече поделите броколи на цветове и исецкајте шаргарепу на колутове па их избланширајте.
 - Око 20 минута пред крај печења меса додајте бланширане шаргарепу и броколи.
 - Печено месо оставите најмање 15 минута да одстоји пре сечења.
 
Печеница ће бити боље глазирана ако ставите мало више меда него лимуна. У супротном ће месо бити киселкасто. Љубитељи печеног лука слободно могу ставити и више од две главице јер је преукусан. Када додате шаргарепу и броколи било би добро да  промешате поврће око меса како би и ово додато поврће упило сокове од печења, а не остало мало суво како се мени десило.
![]()  | 
| Глазирана печеница са поврћем | 

Нема коментара:
Постави коментар