|
Гратинирани млади кромпир |
Потребно је:
- 800 г - 1 кг младих кромпира
- 200 г (димљене) шунке
- 200 г качкаваља
- 200 мл неутралне павлаке
- 100 мл млека
- 2 или више (по укусу) чена белог лука
- со, бибер
- маслиново уље
Припрема:
Кромпир исеците на дебље кришке, кратко прокувајте у сланој води, процедите и преспите у подмазану ватросталну посуду. Преко кромпира поспите сецкану шунку, неутралну павлаку, млеко, сецкани бели лук, зачините и све добро промешајте. Пеците 20 минута на 200 степени, извадите из рерне, поспите наренданим качкаваљем па вратите у рерну док се сир не истопи и све порумени. Служите уз сезонску салату по избору.
|
Гратинирани млади кромпир |
После ручка, сладили смо се
освежавајућом тортом.
|
Освежавајућа торта |
Нема коментара:
Постави коментар