ПЕКАРСКЕ КИФЛЕ
|
Пекарске кифле |
- 1 кг брашна
- 100 г маслаца
- 2 кашичице соли
- 2 кашичице шећера
- пола пакетића свежег квасца
- 400 мл воде
- 1 супена кашика сирћа
- 100 мл млека
|
Пекарске кифле |
Припрема:
- У млако млеко ставити шећер и измрвљен квасац, промешати и оставити на топлом да надође.
- У просејано брашно додати со, омекшали маслац (уколико сте заборавила да га на време извадите из фрижидера па није довољно мекан,слободно га нарендајте), надошао квасац и са 400 мл воде у коју сте додали кашику сирћа, замесити тесто.
- Покривено тесто оставити на топлом. Када тесто нарасте, премесити га и оставити јо 25 минута у посуди.
- Након тога га обликовати у облику ролата и исећи га на 16 комада од којих треба обликовати лоптице.
- Лоптице од теста оставити 10-ак минута да се одморе па их разваљати у облик елипсе и онда мотати у кифле по дужој страни.
- Поређати их у плех обложен пек папиром и још једном оставити да надолазе 15-ак минута.
- За то време загрејати рерну на 250 степени.
- Кифлице премазати водом, посути сољу (по могућству крупном) и пећи их 12-15 минута.
Нема коментара:
Постави коментар