![]()  | 
| Чоколадно-воћни сан | 
- 4 јаја,
 - 6 кашика шећера,
 - 2 кашике какаоа,
 - 4 кашике уља,
 - 4 кашике топле воде,
 - 2 кашике гриза,
 - 6 кашика брашна,
 - 1 кесица прашка за пециво,
 
За фил:
- 500 мл слатке павлаке,
 - 1 кесица желатина,
 - 3 кашике воде,
 - 400 мл воћног јогурта од јагоде,
 - 300 г јагода,
 - 100 г тамне чоколаде
 
Припрема: 
- Укључити рерну на 250 степени и док се загрева припремити смесу за прву кору.
 - Умутити 2 јаја, 3 кашике шећера, 2 кашике уља, 1 кашику какаоа, 1/2 кесице прашка за пециво, 1 кашику гриза, 3 кашике брашна и 2 кашике воде.
 - Масу сипати у округли плех пречника 26 цм, обложеног пек папиром.
 - Пећи 4-5 минута.
 - На исти начин испећи и другу кору.
 - За фил, у шерпици загрејати јогурт па му додати желатин размућен у три кашике воде.
 - Оставити да се јогурт охлади.
 - Умутити 300 мл слатке павлаке, додати јогурт и сецкане јагоде. Промешати.
 - Прву кору попрскати са мало млека, нанети фил, покрити другом кором.
 - На пари истопити чоколаду, додати 100 мл слатке павлаке и сјединити. Прелити торту.
 - Декорисати остатком умућене слатке павлаке и јагодама (ја то нисам урадила јер сам користила замрзнуте јагоде, па нису биле лепе за декорацију после одмрзавања).
 - Оставити неколико сати да се хлади у фрижидеру пре служења.
 
![]()  | 
| Чоколадно-воћни сан | 


Fantastična torta, ne sumnjam koliko je ukusna jer je recept predivan!
ОдговориИзбришиSuper je, prava letnja, volim ovakve filove bez jaja, odlicno za leto.
ОдговориИзбриши