Рецепт је из часописа "Добра храна" и од срца га препоручујем!
Потребно је:
Потребно је:
- 1 главица црног лука,
- 2 шаргарепе,
- 5 дл јунеће супе од коцке,
- 200 г млевене јунетине,
- 50 г таране,
- 5 дл сока од парадајза,
- 1 кашичица шећера,
- мешавина зачина,
- уље
- Црни лук ситно исецкати, а шаргарепу изрендати.
- На мало уља пропржити црни лук, а затим додати шаргарепу и млевено месо па и њих кратко пропржити да месо промени боју.
- Наставити са динстањем док месо упола не омекша. По потреби доливати воду.
- Затим сипати мешавину јунеће супе и сока од парадајза, додати шећер и зачине по укусу па наставити са кувањем.
- Када месо омекша, додати тарану па кувати још 10-ак минута, тј. док тарана не набубри.
- Уколико је чорба гушћа може се додати још мало воде.
Парадајз чорба са млевеним месом |
Ovo zvuci odlicno :) Moram isprobati :)
ОдговориИзбришиЈавите утиске! Моја деца, која су иначе пробирљива, "удавила" су се у ивој чорбици ;)
ОдговориИзбриши