Рецепт је из часописа "Добра храна" и од срца га препоручујем! 
Потребно је:
Потребно је:
- 1 главица црног лука,
 - 2 шаргарепе,
 - 5 дл јунеће супе од коцке,
 - 200 г млевене јунетине,
 - 50 г таране,
 - 5 дл сока од парадајза,
 - 1 кашичица шећера,
 - мешавина зачина,
 - уље
 
- Црни лук ситно исецкати, а шаргарепу изрендати.
 - На мало уља пропржити црни лук, а затим додати шаргарепу и млевено месо па и њих кратко пропржити да месо промени боју.
 - Наставити са динстањем док месо упола не омекша. По потреби доливати воду.
 - Затим сипати мешавину јунеће супе и сока од парадајза, додати шећер и зачине по укусу па наставити са кувањем.
 - Када месо омекша, додати тарану па кувати још 10-ак минута, тј. док тарана не набубри.
 - Уколико је чорба гушћа може се додати још мало воде.
 
![]()  | 
| Парадајз чорба са млевеним месом | 

Ovo zvuci odlicno :) Moram isprobati :)
ОдговориИзбришиЈавите утиске! Моја деца, која су иначе пробирљива, "удавила" су се у ивој чорбици ;)
ОдговориИзбриши