недеља, 12. август 2012.

КАДАИФ

Састојци:
  • 500 г кадаифа, 
  • 200 г млевених ораха, 
  • 150 г маслаца, 
  • 800 г шећера, 
  • 1 л воде 
Припрема:
  1. Воду и шећер кувајте неколико минута. Оставите да се сируп охлади. 
  2. Тепсију науљите и сложите једну трећину кадаифа. 
  3. Поспите половином ораха.
  4. Ставите другу трећину кадаифа. 
  5. Поспите остатком ораха. 
  6. Прекријте остатком кадаифа. 
  7. Маслац исеците на танке листиће и поређајте их преко кадаифа. На овај начин се масноћа равномерно распореди преко кадаифа приликом печења. Ко воли може да стави и више маслаца. 
  8. Кадаиф пеците око сат времена на 150 степени тј. док не порумени и одвоји се од тепсије.
  9. Извадите га из рерне и оставите неколико минута да се охлади. 
  10. Кашиком или кутлачом наливајте кадаиф са половином количине сирупа.
  11. Сачекајте неколико минута па залијте кадаиф остатком сирупа.
Кадаиф
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...