недеља, 12. август 2012.

КАДАИФ

Састојци:
  • 500 г кадаифа, 
  • 200 г млевених ораха, 
  • 150 г маслаца, 
  • 800 г шећера, 
  • 1 л воде 
Припрема:
  1. Воду и шећер кувајте неколико минута. Оставите да се сируп охлади. 
  2. Тепсију науљите и сложите једну трећину кадаифа. 
  3. Поспите половином ораха.
  4. Ставите другу трећину кадаифа. 
  5. Поспите остатком ораха. 
  6. Прекријте остатком кадаифа. 
  7. Маслац исеците на танке листиће и поређајте их преко кадаифа. На овај начин се масноћа равномерно распореди преко кадаифа приликом печења. Ко воли може да стави и више маслаца. 
  8. Кадаиф пеците око сат времена на 150 степени тј. док не порумени и одвоји се од тепсије.
  9. Извадите га из рерне и оставите неколико минута да се охлади. 
  10. Кашиком или кутлачом наливајте кадаиф са половином количине сирупа.
  11. Сачекајте неколико минута па залијте кадаиф остатком сирупа.
Кадаиф

3 коментара:

  1. Stalni viđam kadaif po prodavnicama a nemam hrabrosti da ga napravim, nisam ga nikad ranije jela, nema ga slastičarnicama da bar tamo probam. Do skora nisam ni znala šta je to. Vidim da je priprema jednostavna, a po sastojcima, čini mi se da je ukus sličan baklavi, pa možda se jednom odvažim.

    ОдговориИзбриши
  2. Velika mi je zelja da probam kadaif. Moji su bili u Turskoj ove godine i jako im se dopao...

    ОдговориИзбриши
  3. Dragana, ako odlučiš da dođeš na Adu samo me kontaktiraj na mail da bi te uključila u cirkularni mail kojim se dopisujemo i dogovaramo pre viđenja oko sitnih detalja.

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...