Састојци:
- 500 г кадаифа,
- 200 г млевених ораха,
- 150 г маслаца,
- 800 г шећера,
- 1 л воде
Припрема:
- Воду и шећер кувајте неколико минута. Оставите да се сируп охлади.
- Тепсију науљите и сложите једну трећину кадаифа.
- Поспите половином ораха.
- Ставите другу трећину кадаифа.
- Поспите остатком ораха.
- Прекријте остатком кадаифа.
- Маслац исеците на танке листиће и поређајте их преко кадаифа. На овај начин се масноћа равномерно распореди преко кадаифа приликом печења. Ко воли може да стави и више маслаца.
- Кадаиф пеците око сат времена на 150 степени тј. док не порумени и одвоји се од тепсије.
- Извадите га из рерне и оставите неколико минута да се охлади.
- Кашиком или кутлачом наливајте кадаиф са половином количине сирупа.
- Сачекајте неколико минута па залијте кадаиф остатком сирупа.
Stalni viđam kadaif po prodavnicama a nemam hrabrosti da ga napravim, nisam ga nikad ranije jela, nema ga slastičarnicama da bar tamo probam. Do skora nisam ni znala šta je to. Vidim da je priprema jednostavna, a po sastojcima, čini mi se da je ukus sličan baklavi, pa možda se jednom odvažim.
ОдговориИзбришиVelika mi je zelja da probam kadaif. Moji su bili u Turskoj ove godine i jako im se dopao...
ОдговориИзбришиDragana, ako odlučiš da dođeš na Adu samo me kontaktiraj na mail da bi te uključila u cirkularni mail kojim se dopisujemo i dogovaramo pre viđenja oko sitnih detalja.
ОдговориИзбриши