Чоколадно-воћни сан |
- 4 јаја,
- 6 кашика шећера,
- 2 кашике какаоа,
- 4 кашике уља,
- 4 кашике топле воде,
- 2 кашике гриза,
- 6 кашика брашна,
- 1 кесица прашка за пециво,
За фил:
- 500 мл слатке павлаке,
- 1 кесица желатина,
- 3 кашике воде,
- 400 мл воћног јогурта од јагоде,
- 300 г јагода,
- 100 г тамне чоколаде
Припрема:
- Укључити рерну на 250 степени и док се загрева припремити смесу за прву кору.
- Умутити 2 јаја, 3 кашике шећера, 2 кашике уља, 1 кашику какаоа, 1/2 кесице прашка за пециво, 1 кашику гриза, 3 кашике брашна и 2 кашике воде.
- Масу сипати у округли плех пречника 26 цм, обложеног пек папиром.
- Пећи 4-5 минута.
- На исти начин испећи и другу кору.
- За фил, у шерпици загрејати јогурт па му додати желатин размућен у три кашике воде.
- Оставити да се јогурт охлади.
- Умутити 300 мл слатке павлаке, додати јогурт и сецкане јагоде. Промешати.
- Прву кору попрскати са мало млека, нанети фил, покрити другом кором.
- На пари истопити чоколаду, додати 100 мл слатке павлаке и сјединити. Прелити торту.
- Декорисати остатком умућене слатке павлаке и јагодама (ја то нисам урадила јер сам користила замрзнуте јагоде, па нису биле лепе за декорацију после одмрзавања).
- Оставити неколико сати да се хлади у фрижидеру пре служења.
Чоколадно-воћни сан |
Fantastična torta, ne sumnjam koliko je ukusna jer je recept predivan!
ОдговориИзбришиSuper je, prava letnja, volim ovakve filove bez jaja, odlicno za leto.
ОдговориИзбриши