недеља, 29. јул 2012.

ТОРТА "ЧОКОЛАДНО-ВОЋНИ САН"

Чоколадно-воћни сан
За две коре: 
  • 4 јаја, 
  • 6 кашика шећера, 
  • 2 кашике какаоа, 
  • 4 кашике уља, 
  • 4 кашике топле воде, 
  • 2 кашике гриза, 
  • 6 кашика брашна, 
  • 1 кесица прашка за пециво, 
За фил:
  • 500 мл слатке павлаке, 
  • 1 кесица желатина, 
  • 3 кашике воде, 
  • 400 мл воћног јогурта од јагоде, 
  • 300 г јагода, 
  • 100 г тамне чоколаде
Припрема: 
  1. Укључити рерну на 250 степени и док се загрева припремити смесу за прву кору.
  2. Умутити 2 јаја, 3 кашике шећера, 2 кашике уља, 1 кашику какаоа, 1/2 кесице прашка за пециво, 1 кашику гриза, 3 кашике брашна и 2 кашике воде. 
  3. Масу сипати у округли плех пречника 26 цм, обложеног пек папиром.
  4. Пећи 4-5 минута.
  5. На исти начин испећи и другу кору. 
  6. За фил, у шерпици загрејати јогурт па му додати желатин размућен у три кашике воде.
  7. Оставити да се јогурт охлади. 
  8. Умутити 300 мл слатке павлаке, додати јогурт и сецкане јагоде. Промешати. 
  9. Прву кору попрскати са мало млека, нанети фил, покрити другом кором. 
  10. На пари истопити чоколаду, додати 100 мл слатке павлаке и сјединити. Прелити торту.
  11. Декорисати остатком умућене слатке павлаке и јагодама (ја то нисам урадила јер сам користила замрзнуте јагоде, па нису биле лепе за декорацију после одмрзавања).
  12. Оставити неколико сати да се хлади у фрижидеру пре служења. 
Чоколадно-воћни сан
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...