  | 
| Торта без брашна | 
За 2 коре:
- 2х4 јаја
 
- 2х100 г шећера
 
- 2х100 г млевених лешника
 
За фил:
- 300 г јагода
 
- кесица праха за шлаг крем од чоколаде
 
- 125 мл млека за шлаг
 
За декорацију:
- 2 кесице праха за шаг
 
- млеко или вода за шлаг (нешто мање него што је назначено на кесици)
 
- 200 г јагода
 
- 100 г чоколаде за кување
 
- комадић маслаца или мало уља (за чоколаду)
 
  | 
| Торта без брашна | 
Припрема:
Одвојте жуманаца и беланца. Чврсто улупајте беланца. Жуманца пенасто умутите са шећером, додајте млевене лешнике и снег од беланаца. Масу уједните па је сипајте у обложен калуп за торту.  Рерну загрејте на 200 степени, ставите тесто да се пече и одмах смањите температуру на 160 степени. Пеците око 40 минута. Моја препорука је да посебно испечете две коре, мада можете и једну па је пресеците на пола кад се охлади.
Шлаг-крем од чоколаде умтите са 125 мл млека, а јагоде уситните у блендеру или евентуално испасирајте. Прву кору премажите половином каше од јагода па шлаг-кремом од чоколаде. Прекријте другом кором и поновите поступак. Ја сам коре пекла у малом округлом плеху пречника око 24 цм. Коре наравно можете да печете и у већем плеху, али онда доњу кору премажите целом мером испасираних јагода и крем-шлага па само нанесите другу кору без поновног премазивања.
  | 
| Торта без брашна | 
Торту премажите шлагом, прелијте глазуром од чокоаде и украсите јагодама или већ искомбинујте декорацију по жељи.
  | 
| Торта без брашна | 
 
Odlican recept, a torta divno izgleda i super su mi recepti bez brasna.
ОдговориИзбришиSuper izgleda torta, a to što nema brašna, još više joj daje sočnost...
ОдговориИзбриши