субота, 02. јун 2012.

ПИЛЕТИНА НА МЛИНАРСКИ НАЧИН (и салата од цвекле)

Потребно је: 
  • 4 филета пилећег белог меса
  • 2 парадајза
  • 4 листа топљеног сира
  • мало уља за пржење
  • 250 г кукурузне инстант паленте
  • комадић маслаца
  • со, бибер, оригано
За салату: 
  • 600 г скуване цвекле
  • со, уље, сирће,
  • неколико ченова белог лука
  • ситно сецкани першунов лист
Пилетина на млинарски начин
Припрема: 
Инстант кукурузну паленту припремити према упутсву на кесици тј. у прокључалу слану воду (900мл) додати маслац и лагано, уз непрестано мешање, сипати кукурузну паленту и кувати до жељене густине.

У тигањ, на загрејаном уљу, зачиењене филете белог меса добро запећи са једне стране. Кад је месо поруменело, окренути га и наставити печење са друге стране. При крају печења, на горњу, печену страну меса ставити колут парадајза, а преко њега листић топивог сира (трапист, гауда...) и посути са мало оригана. Пећи још кратко тј. док сир не почне да се топи.

На тањир сипати припремљену паленту па на њу ставити комад пилетине. По жељи, паленту можете формирати у неком облику па пилетину ставити поред. Служити без хлеба уз салату од цвекле - скувану цвеклу ољуштити и исећи на колутове. Зачинити и по вољи послужити млаку или хладну. Ако више волите хладну не заборавите да салату припремитe неколико сати раније.

Ово јело можете припремити и на грилу.
Пилетина на млинарски начин