ВАСКРШЊА ШАРЛОТА
Потребно је:
- 400 г млечне чоколаде,
- 200 мл млека,
- 100 мл слатке павлаке,
- 120 г маргарина,
- дупло паковање пишкота,
- 200 мл кафе,
- 200 г "но проблем" бомбоница
- шлаг или слатка павлака за украшавање
Поступак:
- У шерпици помешати млеко и слатку павлаку па загрејати до врења.
- Склонити са шпорета.
- Додати изломљену чоколаду и уз стално мешање отопити.
- Додати маргарин па кад се отопи кратко прокувати.
- Оставити да се фил охлади.
- Мањи калуп намазати маргарином или обложити фолијом па обложити пишкотама претходно кратко умоченим у кафу.
- У охлађени фил додати бомбонице, промешати па сипати у калуп са пишкотама.
- Покрити пишкотама па оставити у замрзивач да одстоји 5 сати.
- Торту преврнути на тањир за сервирање, премазати шлагом и по жељи додатно украсити.
|
Васкршња шарлота |
|
Васкршња шарлота |
Izgleda mi kao fina tortica, cim je sa cokoladom mora biti ukusna... samo da pitam jesu li "no problem" bombonice one male cokoladne sa glazurom u boji?:))
ОдговориИзбришиДа то су чоколадне бомбонице са глазуром у боји, а унутра имају језгро од печеног кикирикија. Производи их Штарк и у њиховим продавницама се могу купити на мери, а иначе у кесицама од 40 г, чини ми се.
ОдговориИзбришиУ ствари, у оригиналном рецепту се не стављају уопште, али моја деца их воле па смо додали да нам мало "крцка" док једемо :) Могу и оне чувеније М&М, а може и без бомбоница....
Mmm..bas je fina, odlicni sastojci Gago!!!veliki pozzz!
ОдговориИзбриши