уторак, 17. април 2012.

ВАСКРШЊА ШАРЛОТА

Потребно је: 
  • 400 г млечне чоколаде, 
  • 200 мл млека, 
  • 100 мл слатке павлаке, 
  • 120 г маргарина, 
  • дупло паковање пишкота, 
  • 200 мл кафе, 
  • 200 г "но проблем" бомбоница 
  • шлаг или слатка павлака за украшавање
Поступак:
  1. У шерпици помешати млеко и слатку павлаку па загрејати до врења.
  2. Склонити са шпорета. 
  3. Додати изломљену чоколаду и уз стално мешање отопити. 
  4. Додати маргарин па кад се отопи кратко прокувати. 
  5. Оставити да се фил охлади. 
  6. Мањи калуп намазати маргарином или обложити фолијом па обложити пишкотама претходно кратко умоченим у кафу. 
  7. У охлађени фил додати бомбонице, промешати па сипати у калуп са пишкотама. 
  8. Покрити пишкотама па оставити у замрзивач да одстоји 5 сати. 
  9. Торту преврнути на тањир за сервирање, премазати шлагом и по жељи додатно украсити. 
Васкршња шарлота
Васкршња шарлота
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...