Потребно је:
- 6 јаја,
- 120 г оштрог брашна,
- со,
- 3 кашике уља,
- 30 г сусама,
- 200 г крем сира,
- чаша киселе павлаке,
- 3 кисела краставчића,
- 150 - 200 г прашке шунке,
- 100 г тврдог, жутог сира
Припрема:
- Одвојити беланца од жуманаца.
- Умутити беланца у чврст снег, па додати жуманца, брашно, уље и сусам. Сјединити масу.
- Плех од шпорета обложити пек папиром.
- Масу распоредити на плех и пећи око 20 минута у рерни загрејаној на 180 степени.
- Готово тесто извадити из рерне и оставити да се охлади.
- Затим га оштрим ножем исећи на коцкице.
- У дубљу чинију ставити крем сир и павлаку па помешати.
- Затим додати нарендане краставчиће, нарендани сир и насецкану (нарендану) шунку.
- Масу умутити па додати коцкице теста. Све сјединити.
- На алу-фолији формирати ролат. Оставити га да преноћи у фрижидеру и сутрадан сервирати украшено по жељи.
Слана сусам салама |
Krasno izgleda!
ОдговориИзбришиLijep pozdrav:)