Потребно је: 
- 20 г свежег квасца,
 - 80 г шећера,
 - 250 мл млека,
 - 600 г брашна,
 - 1 кашичица соли,
 - 2 јаја + 1 за премазивање
 - 2 кашичице рендане коре од лимуна (ако волите, није обавезно)
 
Припрема: 
- У мало млаког млека ставити квасац и кашичицу шећера, промешати и оставити да надође.
 - У брашно додати со, шећер, (кору лимуна), надошли квасац, јаја и преостало млеко. По потреби додати још брашна.
 - Умесити глатко тесто и оставити на топлом да надође док се волумен не удвостручи.
 - Премесити и поделити на три дела.
 - Исплести плетеницу.
 - Спојити крајеве да буде округла или оставити дугуљасту, по жељи.
 - Премазати тесто размућеним јајетом.
 - Оставити да одстоји 15-ак минута.
 - За то време зарејати рерну на 180 степени.
 - Пећи 30-40 минута у зависности од јачине ваше рерне.
 
![]()  | 
| Васкршња плетеница | 

Divna uskrsnja pletenica, nista bez domaceg, mirisnog peciva kojim pocinje dan, sve najlepse za Uskrs!:))
ОдговориИзбришиPrelepa :)
ОдговориИзбришиХвала :)
ОдговориИзбриши