Састојци:
- око 800 г меког брашна Т-400
- 1/2 коцке свежег квасца
- 2 дл јогурта
- 3 дл млека
- 150 г + 80 г маргарина
- 2 јајета
- со по укусу
- 1 кашичица шећера
- 100 г сремског сира
- 100 г фета сира
- сусам за посипање
Корнет погача |
Припрема:
- У 1 дл малког млека додати квасац и кашичицу шећера па оставити на топлом да нарасте. У посуду за мешење сипати половину брашна, а затим додати надошли квасац, преостало млеко, јогурт и со па промешати. Постепено додавати преостало брашно и месити док се не добије глатко тесто. Умешено тесто оставити да нарасте.
- Надошло тесто поделити на 8 јуфки. Сваку јуфку истањити оклагијом, па уролати и савити у круг да се добије изглед пужа.
- Пужиће истањити оклагијом и премазати са мало истопљеног маргарина (од оних 150 г).
- Премазано тесто наслагати једно на друго и оставити да се одмори. Оно које долази на врх не треба премазивати.
- Када се тесто "одмори" истањити га оклагијом и исећи на троуглове као за кифлице.
- На ивицу сваког троугла ставити по мало фила припремљеног од умућеног маргарина (преосталих 80 г) са обе врсте сира и једним јајетом.
- Увити у кифле и сваку пресећи на пола.
- Округлу тепсију науљити и посути брашном (или ставити пек-папир), а затим у њу поређати половине кифли.
- Прелити их преосталим отопљеним маргарином, премазати умућеним јајетом и посути сусамом. Погачу оставити још мало да нарасте. За то време загрејати рерну на 200°Ц. Пећи док не порумени.
Корнет погача |
Веома леп блог! Срдачан поздрав из пољског; *
ОдговориИзбриши