понедељак, 02. април 2012.

КОРНЕТ ПОГАЧА

Састојци: 
  • око 800 г меког брашна Т-400 
  • 1/2 коцке свежег квасца 
  • 2 дл јогурта 
  • 3 дл млека 
  • 150 г + 80 г маргарина 
  • 2 јајета 
  • со по укусу 
  • 1 кашичица шећера 
  • 100 г сремског сира 
  • 100 г фета сира 
  • сусам за посипање 
Корнет погача
Припрема: 
  • У 1 дл малког млека додати квасац и кашичицу шећера па оставити на топлом да нарасте. У посуду за мешење сипати половину брашна, а затим додати надошли квасац, преостало млеко, јогурт и со па промешати. Постепено додавати преостало брашно и месити док се не добије глатко тесто. Умешено тесто оставити да нарасте. 

  • Надошло тесто поделити на 8 јуфки. Сваку јуфку истањити оклагијом, па уролати и савити у круг да се добије изглед пужа. 


  • Пужиће истањити оклагијом и премазати са мало истопљеног маргарина (од оних 150 г). 

  • Премазано тесто наслагати једно на друго и оставити да се одмори. Оно које долази на врх не треба премазивати. 

  • Када се тесто "одмори" истањити га оклагијом и исећи на троуглове као за кифлице. 


  • На ивицу сваког троугла ставити по мало фила припремљеног од умућеног маргарина (преосталих 80 г) са обе врсте сира и једним јајетом. 


  • Увити у кифле и сваку пресећи на пола. 


  • Округлу тепсију науљити и посути брашном (или ставити пек-папир), а затим у њу поређати половине кифли. 

  • Прелити их преосталим отопљеним маргарином, премазати умућеним јајетом и посути сусамом. Погачу оставити још мало да нарасте. За то време загрејати рерну на 200°Ц. Пећи док не порумени. 
Корнет погача
Корнет погача
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...