Састојци за две особе: 
- 150 г свежих јагода
 - 2 јаја
 - 50 г шећера
 - 1 "Bourbon"ванилин шећер
 - 2,5 кашике скробног брашна (густин)
 - 3 кашике горког какаоа
 - 125 мл млека
 - 3 кашике слатке павлаке
 - шећер у праху за облагање посуде и послуживање
 
Припрема: 
- Јагоде оперите, осушите и насецкајте на четвртине уколико су веће. Млеко и слатку павлаку помешајте, па их загрејте, али не сме да проври и оставите да се прохлади. Плех или појединачне калупе за печење премажите маслацем и поспите шећером у праху.
 - Јаја, шећер и ванилин шећер пенасто умутите миксером. Додајте густин и какао и добро промешајте. На крају додајте мешавину млека и павлаке и сједините. Смеса ће бити ретка, али не брините, печењем се згусне.
 - Смесу сипајте у припремљене калупе (или плех) и на врху распоредите јагоде. Пеците у загрејаној рерни на 180°С 20-ак минута. Служити млак, посут шећером у праху.
 

Ovo mora da je jako ukusan i mirisan kolač, jagode + čokolada = užitak kažem ja:)
ОдговориИзбришиUgodan vikend i lijep pozdrav Dragana:)
Potpuno si u pravu draga. Neki bi rekli - afrodizijak. Pretpostavljam da su mere zato za dve osobe ;) Pozdrav i prijatan vikend!
ОдговориИзбришиVerujem da je odličan!!!
ОдговориИзбришиOvo je jednosatvno ali vrlo ukusno:)
ОдговориИзбриши