понедељак, 30. мај 2011.

МУС ОД ЈАГОДА И ЈОГУРТА

Мус од јагода и јогурта
За ову воћно-млечну посластицу једноставну за припрему, потребно је
  • 500 г свежих (или замрзнутих) јагода 
  • 100 мл сока од поморанџе 
  • 80 г шећера 
  • 300 мл јогурта (од обраног млека) 
  • 50 г желатина 
  • 150 мл биљне слатке павлаке
Мус од јагода и јогурта
Припрема
  1. Јагоде очистити и опрати (тј. ако су замрзнуте, отопити их), одвојити неколико лепих комада, а преостале јагоде испасирати са соком од поморанџе и шећером. У масу додати јогурт.
  2. Желатин припремити по упутству на кесици па га помешати са 5 кашика пиреа од јагода, а онда све саставити, лагано измешати и оставити у фрижидер да се охлади.
  3. За то време, павлаку чврсто улупати миксером и додати охлађеној маси од јагода. Крем распоредити у 8 чашa, украсити преосталим јагодама и по жељи шлагом, чоколадним или шареним мрвицама, воћним сирупом, пишкотом.... До служења држати у фрижидеру.
Мус од јагода и јогурта
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...