- 500 г свежих (или замрзнутих) јагода
- 100 мл сока од поморанџе
- 80 г шећера
- 300 мл јогурта (од обраног млека)
- 50 г желатина
- 150 мл биљне слатке павлаке
Припрема:
- Јагоде очистити и опрати (тј. ако су замрзнуте, отопити их), одвојити неколико лепих комада, а преостале јагоде испасирати са соком од поморанџе и шећером. У масу додати јогурт.
- Желатин припремити по упутству на кесици па га помешати са 5 кашика пиреа од јагода, а онда све саставити, лагано измешати и оставити у фрижидер да се охлади.
- За то време, павлаку чврсто улупати миксером и додати охлађеној маси од јагода. Крем распоредити у 8 чашa, украсити преосталим јагодама и по жељи шлагом, чоколадним или шареним мрвицама, воћним сирупом, пишкотом.... До служења држати у фрижидеру.
Recept je predivan, mislim da ću ga sigurno isprobati u narednih pola sata :D!
ОдговориИзбришиSjajan recept draga!!
ОдговориИзбришиOdlično! Može jedan za mene ;)))
ОдговориИзбришиOdma sam se zaljubila u ovo perjasto finoizgledajuce slatko:)
ОдговориИзбришиJako fino, taman za vrele dane:)
ОдговориИзбриши