четвртак, 30. јануар 2014.

ЧОКО-ПЛАЗМА ТОРТА

Ово је једна од оним малених торти које правите кад вам се једе нешто слатко, а брзо. На пример за послужити уз поподневну кафицу са  вама драгим собама.
Чоко-плазма торта
Кора: 
  • 300 г млевеног "Плазма" кекса 
  • 125 г маслаца 
  • 200 мл сока од наранџе 
Маслац собне температуре умутити па му додати млевени кекс и сок, сјединити и обликовати кору. Можете се послужити и малим калупом. 

Фил: 
  • 500 мл млека 
  • 5 кашика шећера
  • 2 кесице праха за пудинг од ваниле 
  • 100 г "Еуроблок" чоколаде 
  • 125 г маслаца 
Пудинг скувати у млеку са шећером на уобичајен начин. Склонити га са шпорета па док је још врућ додати му изломљену чоколаду и мешати док се цела не отопи и сједини са пудингом. У охлађени пудинг умешати претходно умућен маслац. Нанети на кору.

Декорација: 
  • 200 мл слатке павлаке 
  • 100 г млечне чоколаде 
  • додаци по жељи 
Умутити слатку павлаку. Чоколаду изрендати па додати у павлаку. Украсити торту по жељи.

Чоко-плазма торта