Ово је једна од оним малених торти које правите кад вам се једе нешто слатко, а брзо. На пример за послужити уз поподневну кафицу са вама драгим собама.
Чоко-плазма торта |
Кора:
- 300 г млевеног "Плазма" кекса
- 125 г маслаца
- 200 мл сока од наранџе
Маслац собне температуре умутити па му додати млевени кекс и сок, сјединити и обликовати кору. Можете се послужити и малим калупом.
Фил:
- 500 мл млека
- 5 кашика шећера
- 2 кесице праха за пудинг од ваниле
- 100 г "Еуроблок" чоколаде
- 125 г маслаца
Пудинг скувати у млеку са шећером на уобичајен начин. Склонити га са шпорета па док је још врућ додати му изломљену чоколаду и мешати док се цела не отопи и сједини са пудингом. У охлађени пудинг умешати претходно умућен маслац. Нанети на кору.
Декорација:
- 200 мл слатке павлаке
- 100 г млечне чоколаде
- додаци по жељи
Умутити слатку павлаку. Чоколаду изрендати па додати у павлаку. Украсити торту по жељи.
Чоко-плазма торта |
fantastično divno lepa...i vidi se od srca
ОдговориИзбришиSuper je ispala. Recept ode u beleznicu, hvala :)
ОдговориИзбриши