субота, 28. мај 2011.

ЧОКОЛАДНИ "CLAFOUTIS" СА ЈАГОДАМА

Састојци за две особе: 
  • 150 г свежих јагода 
  • 2 јаја 
  • 50 г шећера 
  • 1 "Bourbon"ванилин шећер 
  • 2,5 кашике скробног брашна (густин)
  • 3 кашике горког какаоа
  • 125 мл млека 
  • 3 кашике слатке павлаке 
  • шећер у праху за облагање посуде и послуживање 
Припрема
  1. Јагоде оперите, осушите и насецкајте на четвртине уколико су веће. Млеко и слатку павлаку помешајте, па их загрејте, али не сме да проври и оставите да се прохлади. Плех или појединачне калупе за печење премажите маслацем и поспите шећером у праху. 
  2. Јаја, шећер и ванилин шећер пенасто умутите миксером. Додајте густин и какао и добро промешајте. На крају додајте мешавину млека и павлаке и сједините. Смеса ће бити ретка, али не брините, печењем се згусне. 
  3. Смесу сипајте у припремљене калупе (или плех) и на врху распоредите јагоде. Пеците у загрејаној рерни на 180°С 20-ак минута. Служити млак, посут шећером у праху. 
Чоколадни "Клафути" са јагодама

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...