Састојци за две особе:
- 150 г свежих јагода
- 2 јаја
- 50 г шећера
- 1 "Bourbon"ванилин шећер
- 2,5 кашике скробног брашна (густин)
- 3 кашике горког какаоа
- 125 мл млека
- 3 кашике слатке павлаке
- шећер у праху за облагање посуде и послуживање
Припрема:
- Јагоде оперите, осушите и насецкајте на четвртине уколико су веће. Млеко и слатку павлаку помешајте, па их загрејте, али не сме да проври и оставите да се прохлади. Плех или појединачне калупе за печење премажите маслацем и поспите шећером у праху.
- Јаја, шећер и ванилин шећер пенасто умутите миксером. Додајте густин и какао и добро промешајте. На крају додајте мешавину млека и павлаке и сједините. Смеса ће бити ретка, али не брините, печењем се згусне.
- Смесу сипајте у припремљене калупе (или плех) и на врху распоредите јагоде. Пеците у загрејаној рерни на 180°С 20-ак минута. Служити млак, посут шећером у праху.
Ovo mora da je jako ukusan i mirisan kolač, jagode + čokolada = užitak kažem ja:)
ОдговориИзбришиUgodan vikend i lijep pozdrav Dragana:)
Potpuno si u pravu draga. Neki bi rekli - afrodizijak. Pretpostavljam da su mere zato za dve osobe ;) Pozdrav i prijatan vikend!
ОдговориИзбришиVerujem da je odličan!!!
ОдговориИзбришиOvo je jednosatvno ali vrlo ukusno:)
ОдговориИзбриши