Кремасте њоке са пршутом // Bresaola med krämig gnocchi |
Потребно је:
- 250 г броколија
- 4 порције пасте (користите или 'gnocchi' тестенину или њоке од кромпира)
- 1 паковање већ куваног браон пасуља (око 380 гр)
- 80 гр сушеног парадајза
- 1 веза босиљка
- 1,5 дл павлаке за кување
- 1 дл млека
- со, бибер
- брезаола (врста италијанске пршуте, слободно користите домаћу)
Кремаста тестенина са пршутом // Bresaola med krämig gnocchi |
Припрема:
- Броколи исеците или искидајте на мање комаде (ако користите замрзнути, претходно га одмрзните).
- Скувајте тестенину по упутству на паковању. Три минута пре краја кувања додајте броколи. Ако користите њоке, пошто се оне кувају знатно краће него 'gnocchi' тестенина, броколи додајте чим њоке почну да испливавају на површину воде. Процедите.
- Оцедите пасуљ. Сушени парадајз исеците на мање комаде. Исецкајте босиљак.
- Прокувајте млеко са павлаком. Помешајте са пастом и броколијем па додајте и парадајз и пасуљ. Зачините сољу и бибером и поспите босиљком.
- Послужите са пршутом.
Кремасте њоке са пршутом // Bresaola med krämig gnocchi |
Kvällens middag tillagas i ett nafs och är mättande och gott! En perfekt vardagsmiddag med andra ord. Nykokt gnocchi blandas ihop med grädde, tunna skivor soltorkade tomater och basilika. De matiga kidneybönorna gifter sig fint med den salta bresaolan.
Ingredienser:
- 250 g broccoli
- 4 port pasta (gärna gnocchi)
- 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
- 80 g soltorkade tomater
- 1 kruka basilika
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- salt
- peppar
- 2 förp bresaola (à 70 g)
Кремаста тестенина са пршутом // Bresaola med krämig gnocchi |
Gör så här:
- Ansa och skär broccolin i mindre bitar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt broccolin koka med när det återstår 3 minuter av koktiden.
- Låt bönorna och tomaterna rinna av. Strimla tomaterna. Hacka basilikan.
- Koka upp grädde och mjölk, blanda dem med pasta, broccoli, tomater och bönor. Smaka av med salt och peppar.
- Rör i basilikan.
- Servera bresaolan med gnocchin.
Кремасте њоке са пршутом // Bresaola med krämig gnocchi |
Нема коментара:
Постави коментар