Колач са сиром и црно-белим кексом или ти "Орео" чизкејк 😊 На интернету се може наћи већи број рецепата за колач са сиром са овом врстом кекса. Ја сам одабрала да испробам управо прво овај који вам представљам јер је једноставан, брзо се прави и не садржи жива јаја као неки други које сам нашла.
Састојци:
"Филаделфија" и "Орео" колач са сиром // Philadelphia & Oreo Cheesecake |
- 2 паковања црно-белог кекса (нпр. "Орео"- оригинал укус)
- 100 гр путера
- 600 гр крем сира (нпр. Филаделфија)
- 150 гр јогурта са укусом ваниле
- 2 кашичице ванилин шећера
- 3,5 кашичице желатина у праху
- 75 гр шећера
Припрема:
- Припремите мањи округли плех коме се скидају странице. На дно ставите папир за печење. Мој плех је био пречника 24 cm, али може и мањи ако више волите да колач буде дебљи.
- Одвојте 200 гр кекса и самељите га. За то време отопите путер па га сједините са самлевеним кексом и смесу ставите у припремљени плех. Обликујте кору.
- Миксером умутите крем сир са шећером у праху и јогуртом од ваниле.
- Припремите желатин по упутству на паковању па га помешајте са шећером.
- Сједините са смесом од крем сира и јогурта. Сипајте у плех, преко припремљене коре од кекса.
- Оставите у фрижидер најмање три сата, како би се лепо стегао.
- Пре служења га украсите преосталим "Орео" кексом.
Желатин нисам стављала јер сам тек у току припреме схватила да код куће имам само са укусом јагоде који би колач обојио у розе што у овом случају не би баш имало много смисла 😊 Зато сам само директно у смесу додала три кашичице скроба. Колач се и тако сасвим лепо стегао. Колач је за мој укус био мало слађи па би требало смањити количину шећера или га сасвим избацити. Ви испробајте па прилагодите сопственом укусу. Слободно користите и неки други кекс и крем сир неутралног укуса.
Нема коментара:
Постави коментар