Ледена пита или баклава са пудингом |
Ледена пита или баклава са пудингом |
☺ 500 гр кора за питу
За премазивање:
☺ 3 јаја
☺ 3 кашике шећера
☺ 1 дл уља
За фил:
☺ 3 кесице праха за пудинг од ваниле
☺ 5 кашика шећера
☺ 1 литар млека
За шећерни сируп:
☺ 500 гр шећера
☺ 12 гр ванилин шећера (1 кесица)
Припрема:
- У литри млека скувати пудинг са шећером на уобичајен начин. Оставити са стране да се прохлади.
- Сируп од воде и шећера кувати 5-6 минута па такође оставити са стране да се хлади.
- Умутите јаја са шећером, додајте уље и све сједините.
- Поделите коре на четири дела.
- Прву кору премажите смесом од јаја и шећера, другу исто и тако редом до последње у једној групи. На последњу (четврту или пету, што зависи од броја кора у паковању) ставите четвртину количине пудинга, замотајте у ролат и пребаците у плех подмазан уљем.
- Поновите поступак још три пута.
- Питу пре стављања у рерну премажите са још мало уља или ако вам је остало, са мало смесе од јаја и шећера.
- Питу пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута.
- Печену, још топлу питу, прелити хладним сирупом.
- Сећи тек када се добро охлади и служити је хладну.
Ледена пита или баклава са пудингом |
Извор:
Нема коментара:
Постави коментар