![]()  | 
| Ледена пита или баклава са пудингом | 
![]()  | 
| Ледена пита или баклава са пудингом | 
 ☺ 500 гр кора за питу
За премазивање:
 ☺ 3 јаја
 ☺ 3 кашике шећера
 ☺ 1 дл уља
За фил:
 ☺ 3 кесице праха за пудинг од ваниле
 ☺ 5 кашика шећера
 ☺ 1 литар млека
За шећерни сируп:
 ☺ 500 гр шећера
 ☺ 12 гр ванилин шећера (1 кесица)
Припрема:
- У литри млека скувати пудинг са шећером на уобичајен начин. Оставити са стране да се прохлади.
 - Сируп од воде и шећера кувати 5-6 минута па такође оставити са стране да се хлади.
 - Умутите јаја са шећером, додајте уље и све сједините.
 - Поделите коре на четири дела.
 - Прву кору премажите смесом од јаја и шећера, другу исто и тако редом до последње у једној групи. На последњу (четврту или пету, што зависи од броја кора у паковању) ставите четвртину количине пудинга, замотајте у ролат и пребаците у плех подмазан уљем.
 - Поновите поступак још три пута.
 - Питу пре стављања у рерну премажите са још мало уља или ако вам је остало, са мало смесе од јаја и шећера.
 - Питу пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута.
 - Печену, још топлу питу, прелити хладним сирупом.
 - Сећи тек када се добро охлади и служити је хладну.
 
![]()  | 
| Ледена пита или баклава са пудингом | 
Извор: 





Нема коментара:
Постави коментар