Састојци:
- 4 порције пиринча
 - 425 гр малих кукуруза (из тегле или конзерве)
 - 500 гр свињетине
 - 1 кашика уља
 - со
 - бибер
 - 400 мл кокосовог млека
 - 1-2 кашичице црвене пасте од карија
 - 250 гр чери парадајза
 
Припрема:
- Скувајте пиринач по упутству на паковању.
 - Оцедите кукуруз и исеците га уздуж или на мање комаде
 - Исеците месо на мање комаде па га испржите у тигању на мало уља. Зачините сољу и бибером. Додајте кукуруз, кокосово млеко и кари пасту.
 - Оставите неколико минута да се кува.
 - Пресеците парадајз на половине.
 - Служите месо у сосу уз пиринач и парадајз.
 
Савет:
Ако волите укус карија, слободно дуплирајте количину.
![]()  | 
| Свињетина на тајландски начин // Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry | 
En underbart god thaiinspirerad gryta med fläskfärs och små solgula minimajskolvar. Köttet bryns och får sedan puttra i krämig kokosmjölk kryddad med röd curry och röd paprika till smakerna gift sig. Servera grytan i djupa skålar med ångande varmt ris.
Ingredienser:
4 port ris
425 g minimajs
480 g fläskfärs
1 msk olja
salt
peppar
400 ml kokosmjölk
1 tsk röd currypasta
250 g körsbärstomater
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Häll av majsen och dela den på längden eller skär i bitar.
Bryn färsen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Blanda ner majs, kokosmjölk och currypasta.
Låt det koka några minuter.
Halvera tomaterna.
Servera grytan med ris och tomater.
Tips:



Нема коментара:
Постави коментар