недеља, 4. фебруар 2018.

Свињетина на тајландски начин // Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry

 Свињетина на тајландски начин // Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry
Састојци:
  • 4 порције пиринча
  • 425 гр малих кукуруза (из тегле или конзерве)
  • 500 гр свињетине
  • 1 кашика уља
  • со
  • бибер
  • 400 мл кокосовог млека
  • 1-2 кашичице црвене пасте од карија
  • 250 гр чери парадајза
Припрема:
  1. Скувајте пиринач по упутству на паковању.
  2. Оцедите кукуруз и исеците га уздуж или на мање комаде
  3. Исеците месо на мање комаде па га испржите у тигању на мало уља. Зачините сољу и бибером. Додајте кукуруз, кокосово млеко и кари пасту. 
  4. Оставите неколико минута да се кува. 
  5. Пресеците парадајз на половине.
  6. Служите месо у сосу уз пиринач и парадајз.
Савет:
Ако волите укус карија, слободно дуплирајте количину.

 Свињетина на тајландски начин // Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry
En underbart god thaiinspirerad gryta med fläskfärs och små solgula minimajskolvar. Köttet bryns och får sedan puttra i krämig kokosmjölk kryddad med röd curry och röd paprika till smakerna gift sig. Servera grytan i djupa skålar med ångande varmt ris.
Ingredienser:
4 port ris
425 g minimajs
480 g fläskfärs
1 msk olja
salt
peppar
400 ml kokosmjölk
1 tsk röd currypasta
250 g körsbärstomater
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Häll av majsen och dela den på längden eller skär i bitar.
Bryn färsen i oljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Blanda ner majs, kokosmjölk och currypasta.
Låt det koka några minuter.
Halvera tomaterna.
Servera grytan med ris och tomater.
Tips:
För lite starkare smak, dubbla mängden currypasta.

 Свињетина на тајландски начин // Fläskfärs i kokosmjölk och röd curry

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...