Потребно је:
- чен белог лука
- 2 паприке (ја сам имала само црвене, али је лепо ако су различите боје)
- 400 г кукуруза шећерца
- 400 г парадајз-пиреа
- 500 г макарона (ја сам имала фусиле)
- 125 мл супе
- бели сир (фета, моцарела...)
- мајоран, со, бибер, мало шећера
- уље
Припрема:
- Бели лук ситно исецкајте, а паприке исеците на коцкице.
- Ако имате смрзнути кукуруз, прелијте га врелом водом па процедите, а ако је из конзерве само исперите.
- На мало загрејаног уља пропржите бели лук и паприке па додајте кукуруз, парадајз-пире и мајоран.
- Кад паприке омекшају долијте супу и кувајте још 5 минута на умереној температури.
- На крају посолите, побиберите и сипајте мало шећера.
- Макароне скувајте у посољеној води и процедите.
- Сир исеците на коцке.
- Скуване макароне измешајте са коцкицама сира и прелијте сосом од поврћа.
Макароне с поврћем |
Напомена:
Нама је од ове мере остало и скуване тестенине и соса па сам остатке спојила (без сира), добро помешала и оставила у затвореној шерпи у фрижидеру. Одлично је било и подгрејано сутрадан, а да би било довољно за све послужила сам и пржене кобасице. Сир смо боцкали приде.
Нема коментара:
Постави коментар