Потребно је: 
- чен белог лука
 - 2 паприке (ја сам имала само црвене, али је лепо ако су различите боје)
 - 400 г кукуруза шећерца
 - 400 г парадајз-пиреа
 - 500 г макарона (ја сам имала фусиле)
 - 125 мл супе
 - бели сир (фета, моцарела...)
 - мајоран, со, бибер, мало шећера
 - уље
 
Припрема:
- Бели лук ситно исецкајте, а паприке исеците на коцкице.
 - Ако имате смрзнути кукуруз, прелијте га врелом водом па процедите, а ако је из конзерве само исперите.
 - На мало загрејаног уља пропржите бели лук и паприке па додајте кукуруз, парадајз-пире и мајоран.
 - Кад паприке омекшају долијте супу и кувајте још 5 минута на умереној температури.
 - На крају посолите, побиберите и сипајте мало шећера.
 - Макароне скувајте у посољеној води и процедите.
 - Сир исеците на коцке.
 - Скуване макароне измешајте са коцкицама сира и прелијте сосом од поврћа.
 
![]()  | 
| Макароне с поврћем | 
Напомена:
Нама је од ове мере остало и скуване тестенине и соса па сам остатке спојила (без сира), добро помешала и оставила у затвореној шерпи у фрижидеру. Одлично је било и подгрејано сутрадан, а да би било довољно за све послужила сам и пржене кобасице. Сир смо боцкали приде.

Нема коментара:
Постави коментар