ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ И ТИКВИЦЕ
  | 
| Пуњене паприке и тиквице | 
Потребни састојци: 
- 4 веће паприке, 
 
- 2 тиквице, 
 
- 500 г мешаног млевеног меса, 
 
- 200 г пиринча, 
 
- 2-3 главице црног лука, 
 
- 2-3 парадајза, 
 
- 500 мл сока од парадајза,  
 
- уље, 
 
- кашика брашна, 
 
- со, бибер, црвена млевена паприка. 
 
  | 
| Пуњене паприке и тиквице | 
Припрема: 
- Црни лук исецкати и пржити на загрејаном уљу неколико минута. Додати млевено месо, посолити, побиберити, зачинити црвеном млевеном паприком и динстати док месо не промени боју. Додати пиринач и оставити на топлом, али искључити ринглу. 
 
- Опране паприке и тиквице пресећи на половине. Паприке очистити од семена, а тиквице издубити. Поређати их у уљем подмазан плех па напунити смесом од меса и пиринча. На сваку тиквицу и паприку ставити колут свежег парадајза.
 
- Прекрити алу-фолијом и пећи рерни загрејаној на 200 степени 40-ак минута.
 
- За то време на загрејаном уљу упржити кашику брашна и црвену млевену паприку, додати сок од парадајза, со и бибер и скувати сос.
 
- Извадити плех из рерне, скинути алу-фолију, поврће прелити сосом од парадајза и вратити у рерну да се запече још 10-ак минута.
 
  | 
| Пуњене паприке и тиквице | 
 
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Нема коментара:
Постави коментар