четвртак, 7. јул 2016.

ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ И ТИКВИЦЕ

Пуњене паприке и тиквице

Потребни састојци:
  • 4 веће паприке, 
  • 2 тиквице, 
  • 500 г мешаног млевеног меса, 
  • 200 г пиринча, 
  • 2-3 главице црног лука, 
  • 2-3 парадајза, 
  • 500 мл сока од парадајза,  
  • уље, 
  • кашика брашна, 
  • со, бибер, црвена млевена паприка. 
Пуњене паприке и тиквице
Припрема:

  1. Црни лук исецкати и пржити на загрејаном уљу неколико минута. Додати млевено месо, посолити, побиберити, зачинити црвеном млевеном паприком и динстати док месо не промени боју. Додати пиринач и оставити на топлом, али искључити ринглу. 
  2. Опране паприке и тиквице пресећи на половине. Паприке очистити од семена, а тиквице издубити. Поређати их у уљем подмазан плех па напунити смесом од меса и пиринча. На сваку тиквицу и паприку ставити колут свежег парадајза.
  3. Прекрити алу-фолијом и пећи рерни загрејаној на 200 степени 40-ак минута.
  4. За то време на загрејаном уљу упржити кашику брашна и црвену млевену паприку, додати сок од парадајза, со и бибер и скувати сос.
  5. Извадити плех из рерне, скинути алу-фолију, поврће прелити сосом од парадајза и вратити у рерну да се запече још 10-ак минута.
Пуњене паприке и тиквице

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...