ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ И ТИКВИЦЕ
|
Пуњене паприке и тиквице |
Потребни састојци:
- 4 веће паприке,
- 2 тиквице,
- 500 г мешаног млевеног меса,
- 200 г пиринча,
- 2-3 главице црног лука,
- 2-3 парадајза,
- 500 мл сока од парадајза,
- уље,
- кашика брашна,
- со, бибер, црвена млевена паприка.
|
Пуњене паприке и тиквице |
Припрема:
- Црни лук исецкати и пржити на загрејаном уљу неколико минута. Додати млевено месо, посолити, побиберити, зачинити црвеном млевеном паприком и динстати док месо не промени боју. Додати пиринач и оставити на топлом, али искључити ринглу.
- Опране паприке и тиквице пресећи на половине. Паприке очистити од семена, а тиквице издубити. Поређати их у уљем подмазан плех па напунити смесом од меса и пиринча. На сваку тиквицу и паприку ставити колут свежег парадајза.
- Прекрити алу-фолијом и пећи рерни загрејаној на 200 степени 40-ак минута.
- За то време на загрејаном уљу упржити кашику брашна и црвену млевену паприку, додати сок од парадајза, со и бибер и скувати сос.
- Извадити плех из рерне, скинути алу-фолију, поврће прелити сосом од парадајза и вратити у рерну да се запече још 10-ак минута.
|
Пуњене паприке и тиквице |
Нема коментара:
Постави коментар