Фанта колач/торта |
- 400 г кекса
- 2 л газираног сока "Фанта"
- 4 кесице праха за пудинг од ваниле
- 10 кашика шећера
- 2 путера (тј. 500 г)
- 400 г шећера у праху
- 200 г чоколадних бананица
- 200 г желе бомбона
- 2 кесице праха за шлаг
Фанта колач/торта |
Не заборавите да је сам сок заслађен, као и кекс, бананице и желе бомбоне. Зато слободно смањите како количину шећера, тако и количину бананица и желе бомбона.
Овде нема добрих бананица (све су толико жилаве да ми није јасно да их неко уопште купује и једе, а очигледно је чим их производе) па сам их заменила неким пралинама. Значи додатке слободно промените по инспирацији или ономе што можда већ имате у кући.
За крцкаво изненађење можете ставити и "No problem" или "M&M" бомбонице.
Такође, довољан је 1,5 л Фанте, а и од те количине ће вам остати мало.
Овде нема добрих бананица (све су толико жилаве да ми није јасно да их неко уопште купује и једе, а очигледно је чим их производе) па сам их заменила неким пралинама. Значи додатке слободно промените по инспирацији или ономе што можда већ имате у кући.
За крцкаво изненађење можете ставити и "No problem" или "M&M" бомбонице.
Такође, довољан је 1,5 л Фанте, а и од те количине ће вам остати мало.
Да сам у Србији највероватније бих користила "пти бер", али овде га нема, а нема ни кекса са маслацем уопште, па сам користила неки турски чајни кекс из простог разлога што ми је највише одговарао по облику и дебљини. Парчићи су сечени управо у величини тог кекса, тако да је од дате мере испало укупно 20 повећих парчића (као за торту).
Ову посластицу упорно називам колач/тора јер може да прође и као једно и као друго. Кремасти колач или нека кекс торта.
Ову посластицу упорно називам колач/тора јер може да прође и као једно и као друго. Кремасти колач или нека кекс торта.
Фанта колач/торта |
Припрема се тако што:
- Пудинг скувате у 1 л сока уз додатак шећера.
- Оставите да се хлади уз повремено мешање.
- Путер омекшао на собној температури умутите пенасто са шећером у праху.
- Охлађени пудинг сједините са путером па масу поделите на два дела.
- У један део додајте исецкане бананице, а у други исецкане желе бомбоне
- На одговарајућу тацну/послужавник поређајте ред кекса. Наравно сваки комад претходно кратко натопите соком.
- Нанесите масу са бананицама па са желе бомбонама. Иако није по рецепту, ја сам масе раздвојила једним слојем кекса. Да сам имала више кекса, нанела бих и још један ред кекса на врху, пре шлага.
- Цео колач/торту премажите шлагом и по жељи украсите.
Фанта колач/торта |
Извор: Фанта торта готова за пола сата И не, ова посластица не може бити готова за пола сата ако рачунате и време потребно за хлађење пудинга.
Нема коментара:
Постави коментар