Хранљива шарена супа с поврћем |
- паковање мешаног смрзнутог поврћа за супу
- 1,5 л воде
- главица црног лука
- мало уља
- 2 коцке за пилећу супу (оне мање)
- суви биљни зачин
- кашика густина
- кашичица мирођије
Припрема:
- У шерпу сипајте мало уља и пропржите ситно исецкан црни лук.
- Додајте замрзнуто поврће и промешајте.
- После неколико миута, када се комадићи поврћа одмрзну и раздвоје, у шерпу сипајте воду. Кад вода проври, додајте коцку за супу и кашичицу биљног зачина.
- На тихој ватри, кувајте око 20 минута.
- У децилитру воде размутите кашику густина и додајте у супу.
- Промешајте и кувајте још 10 минута.
- Пробајте па по потреби додајте со.
- Зачините мирођијом и служите вруће.
Хранљива шарена супа с поврћем |
Напомена:
Ове мешавине поврћа (или једну врсту поврћа), врло често користим и за припремање разних врста чорби. Разлика је у томе што када правим чорбу прво прокувам месо по избору, исечено на коцкице, па онда додајем поврће. Месо кувам 20-ак минута, а онда још 20-ак минута са додатим поврћем. Зачине додајем при крају кувања, баш пре запршке. Запршку правим од кашике брашна кратко пропржене на мало уља, а затим умешам и кашичицу алеве паприке. По додавању запршке кувам још свега 4-5 минута, тј. искључим ринглу па док чорбица сама не престане да кључа.
Нема коментара:
Постави коментар