недеља, 06. април 2014.

МУСАКА ОД СПАНАЋА

Мусака од спанаћа
Састојци:
  • 500 г кромпира
  • 500 г спанаћа 
  • главица црног лука
  • чен белог лука
  • суви биљни зачин
  • со
  • кашика презли
  • 200 г "фета" сира 
  • 3 јаја
  • 2 дл јогурта
  • 1 дл павлаке
  • 150 г качкаваља  
Мусака од спанаћа
Припрема
  1. Скувајте кромпир у сланој води па га исеците на клоутове.
  2. Док се кромпир кува, у тигању на мало уља, пропржите ситно исецкану главицу црног лука, исецкан чен белог лука и спанаћ. Посолите и додајте зачин.
  3. У спанаћ и лук, кад их склоните са ватре, умешајте кашику презли и "фета" сир исечен на коцкице. 
  4. У подмазан плех стављајте ред кромпира па ред смесе од спанаћа.
  5. прелијте мешавином умућених јаја, јогурта и павлаке.
  6. Пеците док не порумени. Извадите из рерне. Поспите ренданим качкаваљем и пеците још 5 минута.
Мусака од спанаћа