Печурке - пуњена јаја |
Састојци:
- тврдо кувана јаја
- салама или шунка по избору
- мајонез
- першун
- неколико мањих парадајза
- зелена салата
Припрема:
- Кувана јаја засећи са једне стране па им извадити жуманца.
- Жуманца уситнити па их помешати са ситно сецканом или наренданом шунком и ситно сецканим першуном.
- Масу повезати мајонезом па том смесом пунити беланца.
- Уколико имате сасвим мале парадајзе (не чери) можете их сећи и на пола па од тога правити капице за јаја, а можете користити и само врхове парадајза.
- На тањир за послужење ставити неколико листова опране и просушене зелене салате, поређати јаја и мајонезом направити тачкице како би употпунили изглед печурке.
Напомена:
Тврдо скувана јаја можете и само послужити на овај симпатичан начин без претходног пуњења. Довољно је да им само мало одсечете врх и дно како би могла да стоје усправно и да држе парадајз. По жељи можете искористити и неко друго пуњење. Ово је само предлог.
Печурке - пуњена јаја |
Ovo mi se jako sviđa i deluje vrlo lepo.
ОдговориИзбришиХвала! Једноставно је, а декоративно.
Избриши