четвртак, 24. април 2014.

ПЕЧУРКЕ - пуњена јаја

Печурке - пуњена јаја
Састојци: 
  • тврдо кувана јаја
  • салама или шунка по избору
  • мајонез
  • першун
  • неколико мањих парадајза 
  • зелена салата
Припрема: 
  1. Кувана јаја засећи са једне стране па им извадити жуманца.
  2. Жуманца уситнити па их помешати са ситно сецканом или наренданом шунком и ситно сецканим першуном. 
  3. Масу повезати мајонезом па том смесом пунити беланца.
  4. Уколико имате сасвим мале парадајзе (не чери) можете их сећи и на пола па од тога правити капице за јаја, а можете користити и само врхове парадајза.
  5. На тањир за послужење ставити неколико листова опране и просушене зелене салате, поређати јаја и мајонезом направити тачкице како би употпунили изглед печурке.
Напомена: 
Тврдо скувана јаја можете и само послужити на овај симпатичан начин без претходног пуњења. Довољно је да им само мало одсечете врх и дно како би могла да стоје усправно и да држе парадајз. По жељи можете искористити и неко друго пуњење. Ово је само предлог.
Печурке - пуњена јаја
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...