Ајвар обланда |
- 400 г сланог крављег сира
- 200 г ајвара
- 100 г печеног сусама
- паковање мале обланде
Припрема:
- Испећи сусам на суво у одговарајућем тигању.
- Измешати сир и ајвар па додати и сусам.
- Филовати обланду па кад се добро охлади и стегне сећи на коцке жељене величине.
- Украсити по жељи гранчицама першуна или колутићима маслина или већ у зависности од тренутне инспирације.
Напомена:
Ја сам имала комад сира од 470 г и целог сам га искористила тако да сам додала и још 2-3 кашике ајвара преко дате мере. Слободно повећајте или смањите меру у зависности од величине обланде коју имате. Ја сам сир само изгњечила виљушком јер сам желела да се осете комадићи сира, али наравно може и да се измикса или избленда ако желите кремастију структуру.
Ајвар обланда |
Нема коментара:
Постави коментар