![]()  | 
| Ајвар обланда | 
- 400 г сланог крављег сира
 - 200 г ајвара
 - 100 г печеног сусама
 - паковање мале обланде
 
Припрема: 
- Испећи сусам на суво у одговарајућем тигању.
 - Измешати сир и ајвар па додати и сусам.
 - Филовати обланду па кад се добро охлади и стегне сећи на коцке жељене величине.
 - Украсити по жељи гранчицама першуна или колутићима маслина или већ у зависности од тренутне инспирације.
 
Напомена:
Ја сам имала комад сира од 470 г и целог сам га искористила тако да сам додала и још 2-3 кашике ајвара преко дате мере. Слободно повећајте или смањите меру у зависности од величине обланде коју имате. Ја сам сир само изгњечила виљушком јер сам желела да се осете комадићи сира, али наравно може и да се измикса или избленда ако желите кремастију структуру.
![]()  | 
| Ајвар обланда | 


Нема коментара:
Постави коментар