УСКРШЊА ПОГАЧА
|
Ускршња погача |
Састојци:
- 400 мл млека
- 1/2 пакетића квасца
- 2 кашичице соли
- кашичица шећера
- 2 јаја
- 3 кашике масти
- 750 г меког брашна
Припрема:
- У млеко додајте кашичицу шећера па кад се смлачи додајте и издробљени квасац и оставите на топлом да нарасте.
- У чинију за мешење сипајте 500 г брашна па умешајте и кашичицу соли.
- Кад квасац нарасте додајте и њега и почните са мешењем.
- Додајте и јаја и маст па постепено додајте и остатак брашна. Јаја која сам користила била су велика, а такође су ми кашике биле препуне масти тако да сам искористила више од 750 г брашна. Али, ја увек имам спремно просејано брашно у већој количини.
- Када је тесто добро умешено оставите га да нараста 30-45 минута.
- Округли плех обложити пек папиром.
- Тесто премесити, сложити га у плех и пећи око један сат на температури од 180 степени.
- Погачу служити млаку.
|
Ускршња погача |
Нема коментара:
Постави коментар