четвртак, 24. април 2014.

УСКРШЊА ПОГАЧА

Ускршња погача
Састојци:
  • 400 мл млека
  • 1/2 пакетића квасца 
  • 2 кашичице соли
  • кашичица шећера
  • 2 јаја
  • 3 кашике масти
  • 750 г меког брашна
Припрема: 
  1. У млеко додајте кашичицу шећера па кад се смлачи додајте и издробљени квасац и оставите на топлом да нарасте. 
  2. У чинију за мешење сипајте 500 г брашна па умешајте и кашичицу соли.
  3. Кад квасац нарасте додајте и њега и почните са мешењем.
  4. Додајте  и јаја и маст па постепено додајте и остатак брашна. Јаја која сам користила била су велика, а такође су ми кашике биле препуне масти тако да сам искористила више од 750 г брашна. Али, ја увек имам спремно просејано брашно у већој количини.
  5. Када је тесто добро умешено оставите га да нараста 30-45 минута.
  6. Округли плех обложити пек папиром.
  7. Тесто премесити, сложити га у плех и пећи око један сат на температури од 180 степени.
  8. Погачу служити млаку.
Ускршња погача

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...