субота, 23. април 2011.

ПИРЕ ОД ПАСУЉА

На Велики петак увек постимо. Обично за ручак буде нека риба или пребранац. Данас сам за промену спремала пире од пасуља.

Пире од пасуља
Потребно је:
  • 500 г крупног белог пасуља
  • 3 чена белог лука
  • 1 главица црног лука
  • 1 кашика црвене зачинске паприке
  • уље, со, бибер
  • мало зачина од поврћа
  • першун  
Припрема:
Очишћен и опран пасуљ кувати са исецканим црним луком док не омекша. Зачинити сољу, бибером и зачином. Кад је мекан, оцедити га и самлети на машини за месо.
Загрејати уље са ситно исецканим или изгњеченим белим луком, додати "алеву" паприку и сецкани першун и одмах скинути са ватре и умешати у млевени пасуљ. Све добро умешати, ставити у чинију за служење и посути са још мало алеве паприке.

Пире од пасуља
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...