На Велики петак увек постимо. Обично за ручак буде нека риба или пребранац. Данас сам за промену спремала пире од пасуља.
Пире од пасуља |
Потребно је:
- 500 г крупног белог пасуља
- 3 чена белог лука
- 1 главица црног лука
- 1 кашика црвене зачинске паприке
- уље, со, бибер
- мало зачина од поврћа
- першун
Припрема:
Очишћен и опран пасуљ кувати са исецканим црним луком док не омекша. Зачинити сољу, бибером и зачином. Кад је мекан, оцедити га и самлети на машини за месо.
Загрејати уље са ситно исецканим или изгњеченим белим луком, додати "алеву" паприку и сецкани першун и одмах скинути са ватре и умешати у млевени пасуљ. Све добро умешати, ставити у чинију за служење и посути са још мало алеве паприке.
Zanimljiva i sjajna ideja!
ОдговориИзбришиOvo jelo je pravila i moja baka, i ja ga obožavam :)).
ОдговориИзбриши