На Велики петак увек постимо. Обично за ручак буде нека риба или пребранац. Данас сам за промену спремала пире од пасуља.
![]()  | 
| Пире од пасуља | 
Потребно је: 
- 500 г крупног белог пасуља
 - 3 чена белог лука
 - 1 главица црног лука
 - 1 кашика црвене зачинске паприке
 - уље, со, бибер
 - мало зачина од поврћа
 - першун
 
Припрема: 
Очишћен и опран пасуљ кувати са исецканим црним луком док не омекша. Зачинити сољу, бибером и зачином. Кад је мекан, оцедити га и самлети на машини за месо.
Загрејати уље са ситно исецканим или изгњеченим белим луком, додати "алеву" паприку и сецкани першун и одмах скинути са ватре и умешати у млевени пасуљ. Све добро умешати, ставити у чинију за служење и посути са још мало алеве паприке. 


Zanimljiva i sjajna ideja!
ОдговориИзбришиOvo jelo je pravila i moja baka, i ja ga obožavam :)).
ОдговориИзбриши