Чајни кексићи са џемом // Spröda syltkakor |
Потребно је:
- 200 г путера собне температуре
- 3/4 дл кристал шећера
- 1 жуманце
- на врх ножа прашка за пециво
- 2 кашичице ванилин шећера
- 4,5 дл пшеничног брашна
За пуњење:
- џем од малина или јагода
Припрема:
- Пенасто умутите путер са шећером. Додајте жуманце и сједините, а затим додајте и преостале суве састојке и умесите глатко тесто.
- Ставите тесто на кратко (15-30') у фрижидер.
- Тесто растањите на дебљину 1-2 цм; модлом у облику цвета вадите колачиће које ћете ређати директно у плех са папиром за печење. Палцем направите мало удубљење на средини и напуните га џемом. (Mоже било који џем по вашем избору)
- Пеците кексиће око 15 минута у рерни загрејаној на 175 степени.
- Служите охлађене.
Чајни кексићи са џемом // Spröda syltkakor |
Så möra och alldeles, alldeles underbara! Kakor med sylt i mitten.
Ca 25 st
- 200 g smör, rumsvarmt
- 3/4 dl strösocker
- 1 äggula
- 1 krm bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 4,5 dl vetemjöl
Garnering:
- hallon- eller jordgubbssylt
Gör så här:
- Klicka ner smöret i en bunke och blanda med övriga ingredienser och arbeta ihop till en deg.
- Låt degen vila i kylskåp i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
- Forma bollar av degen och lägg dem på ett bakplåtspapper eller forma kakorna i en pepparkaksform i lagom storlek. Kakan bör vara 1-2 cm tjock. Tryck med tummen i den formade kakan så att en fördjupning bildas. Klicka lite lagom med sylt i groparna.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna.
Чајни кексићи са џемом // Spröda syltkakor |
Нема коментара:
Постави коментар