среда, 18. октобар 2017.

ПЛОЧИЦЕ ОД ПРХКОГ ТЕСТА // Toscarutor på mördegsbotten

 Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten

Потребно је за 24 плочице:
  • 3,5 дл пшеничног брашна
  • 3/4 дл кристал шећера
  • на врх ножа соли
  • 150 г путера собне температуре
  • 2 жуманца
За прелив:
  • 100 гр путера
  • 1,5 дл кристал шећера
  • 2 кашике пшеничног брашна
  • 2 кашике млека
  • 2 дл листића бадема
За умакање:
  • 100-150 г тамне чоколаде
 Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten

Припрема:
  1. Помешајте брашно, шећер и со. Додајте омекшали путер и жуманца и умесите тесто.
  2. Истањите тесто оклагијом директно на папир за печење (25х30 цм) па пребаците у плех.
  3. Пеците тесто 8-10 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
  4. Извадите из рерне и оставите да се тесто прохлади.
  5. За то време у шерпици помешајте путер, шећер, брашно, млеко и листиће бадема.
  6. Прокувајте тек толико да се истопе путер и шећер и да се све сједини у смесу коју ћете прелити преко печеног теста.
  7. Вратите у рерну и пеците још неких 10-12 минута.
  8. Извадите из рерне и исеците колач на 24 квадрата док је још топао. 
  9. Кад се плочице охладе, део умочите у отопљену тамну чоколаду.
  10. Чувајте их у фрижидеру до служења.
 Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten
 Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten

Ca 24 st
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 150 g smör, rumsvarmt
Tosca
  • 100 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 2 dl mandelspån
Garnering
  • ca 100 g mörk choklad, smält
 Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en skål eller matberedare. Tillsätt smöret och gulorna. Knåda snabbt ihop till en deg.
  3. Kavla ut degen, ca 25x30 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 8-10 min. Låt den svalna.
  4. Tosca: Blanda smör, strösocker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull. Låt blandningen koka ihop och bred ut smeten över mördegen. Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare 10-12 min.
  5. Skår kakan i rutor när den fortfarande är varm. Låt rutorna kallna.
  6. Garnering: Doppa kakorna på snedden i smält choklad. låt dem stelna i kylskåp.
 Fika
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...