Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten |
Потребно је за 24 плочице:
- 3,5 дл пшеничног брашна
- 3/4 дл кристал шећера
- на врх ножа соли
- 150 г путера собне температуре
- 2 жуманца
За прелив:
- 100 гр путера
- 1,5 дл кристал шећера
- 2 кашике пшеничног брашна
- 2 кашике млека
- 2 дл листића бадема
За умакање:
- 100-150 г тамне чоколаде
Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten |
Припрема:
- Помешајте брашно, шећер и со. Додајте омекшали путер и жуманца и умесите тесто.
- Истањите тесто оклагијом директно на папир за печење (25х30 цм) па пребаците у плех.
- Пеците тесто 8-10 минута у рерни загрејаној на 200 степени.
- Извадите из рерне и оставите да се тесто прохлади.
- За то време у шерпици помешајте путер, шећер, брашно, млеко и листиће бадема.
- Прокувајте тек толико да се истопе путер и шећер и да се све сједини у смесу коју ћете прелити преко печеног теста.
- Вратите у рерну и пеците још неких 10-12 минута.
- Извадите из рерне и исеците колач на 24 квадрата док је још топао.
- Кад се плочице охладе, део умочите у отопљену тамну чоколаду.
- Чувајте их у фрижидеру до служења.
Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten |
Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten |
Ca 24 st
- 3,5 dl vetemjöl
- 3/4 dl strösocker
- 1 krm salt
- 150 g smör, rumsvarmt
Tosca
- 100 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
- 2 dl mandelspån
Garnering
- ca 100 g mörk choklad, smält
Плочице од прхког теста // Toscarutor på mördegsbotten |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda vetemjöl, strösocker och salt i en skål eller matberedare. Tillsätt smöret och gulorna. Knåda snabbt ihop till en deg.
- Kavla ut degen, ca 25x30 cm, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 8-10 min. Låt den svalna.
- Tosca: Blanda smör, strösocker, vetemjöl, mjölk och mandelspån i en kastrull. Låt blandningen koka ihop och bred ut smeten över mördegen. Grädda kakan mitt i ugnen i ytterligare 10-12 min.
- Skår kakan i rutor när den fortfarande är varm. Låt rutorna kallna.
- Garnering: Doppa kakorna på snedden i smält choklad. låt dem stelna i kylskåp.
Fika |
Нема коментара:
Постави коментар