уторак, 24. октобар 2017.

ПУСЛИЦЕ // Maränger

Пуслице // Maränger

Моја деца много воле пуслице. Али, ја их никада (до сад) нисам правила јер знам да би их они онда стално наручивали. А мени је тешко да им не испуним жељу барем када су колачи у питању. Овако сам пуслице препуштала баки тако да су ово чисто шећерно задовољство добијални с времена на време. Од како смо се преселили у иностранство то се свело на једном годишње. 😲

Моја кћи их се толико ужелела да је на својој табли за поруке на радном столу, црвеним маркером (!) написала "подсети маму да направи пуслице". И сваки пут када бих погледала у то написано црвеним осетила бих малецки убод кривице. Зар ће бити заиста толико лоше ако им пуслице бар једном направи мама? А још ми је од испробавања плочица од прхког теста и чајних кексића са џемом преостало три неупотребљена беланца. Ето још једног разлога да направим своје прве пуслице. И то црвене. На радост 😊 (Добро, розе... 💟)

Пуслице // Maränger
Потребно је:
  • 3 беланца
  • 2 дл кристал шећера
  • неколико капи црвене боје за колаче (наравно, боја није обавезна)
Припрема:
  1. Загрејте рерну на 100 степени.
  2. Сипајте воду на дно шерпице и ставите на шпорет да проври. У њу ставите мању посуду, по могућству са облим дном у коју ћете сипати беланца и шећер. Дно посуде треба да буде изнад воде која ври, али не и да додирује воду.
  3. Миксером мутите беланца са шећером на воденој пари док беланца не очврсну. По жељи додајте и неколико капи боје (по избору).
  4. Кашичицом вадите пуслице директно на папир за печење који је у плеху. Ако сте вешти и имате шприц за колаче при руци, можете их направити и у облику срца. Кад су већ црвене ... тј. розе... 💕
  5. Пеците тј, сушите пуслице у средини загрејане рерне око 45 минута. 
Пуслице // Maränger
Ca 25 st
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • några droppar röd hushållsfärg
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Häll vatten i botten på en kastrull. Sätt en ren skål, gärna med rund botten, ovanpå täcker kastrullen.
  3. Blanda äggvitor och strösocker i skålen. Vispa blandningen medan vattnet i kastrullen sjuder. Vispa tills marängen blir fast. Prova att forma smeten till en topp.
  4. Droppa i hushållsfärg och blanda smeten väl. Om du vill hjärtemaränger fyll en sprits med rund tyll med smeten och spritsa ut hjärtformade maränger på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 min. De ska vara lätta och torra.
Tips:
Baka spröda maränger i flera färger - det blir fint i kakburken!

Пуслице // Maränger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...