|
Пуслице // Maränger |
Моја деца много воле пуслице. Али, ја их никада (до сад) нисам правила јер знам да би их они онда стално наручивали. А мени је тешко да им не испуним жељу барем када су колачи у питању. Овако сам пуслице препуштала баки тако да су ово чисто шећерно задовољство добијални с времена на време. Од како смо се преселили у иностранство то се свело на једном годишње. 😲
Моја кћи их се толико ужелела да је на својој табли за поруке на радном столу, црвеним маркером (!) написала "подсети маму да направи пуслице". И сваки пут када бих погледала у то написано
црвеним осетила бих малецки убод кривице. Зар ће бити заиста толико лоше ако им пуслице бар једном направи мама? А још ми је од испробавања
плочица од прхког теста и
чајних кексића са џемом преостало три неупотребљена беланца. Ето још једног разлога да направим своје прве пуслице. И то црвене. На радост 😊 (Добро, розе... 💟)
|
Пуслице // Maränger |
Потребно је:
- 3 беланца
- 2 дл кристал шећера
- неколико капи црвене боје за колаче (наравно, боја није обавезна)
Припрема:
- Загрејте рерну на 100 степени.
- Сипајте воду на дно шерпице и ставите на шпорет да проври. У њу ставите мању посуду, по могућству са облим дном у коју ћете сипати беланца и шећер. Дно посуде треба да буде изнад воде која ври, али не и да додирује воду.
- Миксером мутите беланца са шећером на воденој пари док беланца не очврсну. По жељи додајте и неколико капи боје (по избору).
- Кашичицом вадите пуслице директно на папир за печење који је у плеху. Ако сте вешти и имате шприц за колаче при руци, можете их направити и у облику срца. Кад су већ црвене ... тј. розе... 💕
- Пеците тј, сушите пуслице у средини загрејане рерне око 45 минута.
|
Пуслице // Maränger |
Ca 25 st
- 3 äggvitor
- 2 dl strösocker
- några droppar röd hushållsfärg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Häll vatten i botten på en kastrull. Sätt en ren skål, gärna med rund botten, ovanpå täcker kastrullen.
- Blanda äggvitor och strösocker i skålen. Vispa blandningen medan vattnet i kastrullen sjuder. Vispa tills marängen blir fast. Prova att forma smeten till en topp.
- Droppa i hushållsfärg och blanda smeten väl. Om du vill hjärtemaränger fyll en sprits med rund tyll med smeten och spritsa ut hjärtformade maränger på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 45 min. De ska vara lätta och torra.
Tips:
Baka spröda maränger i flera färger - det blir fint i kakburken!
Нема коментара:
Постави коментар