петак, 25. децембар 2015.

"Rocky Road"

Rocky Road
Састојци:
  • 300 г црне чоколаде
  • 12-15 карамела (око 100 г)
  • 1 дл мини пенастих бомбона (маршмелоу) 
  • 1,5 дл сланог кикирикија 
  • 1/2 дл очишћених пистаћа 
"Rocky Road"
Припрема:
  1. У мали калуп (15 х 20 цм) ставити папир за печење. 
  2. Изломити чоколаду на комадиће и истопити је на пари. 
  3. Додати карамеле и непрекидно мешати док се не истопе.
  4. Склонити са ватре па умешати кикирики и пистаће.
  5. Смесу улити припремљени калуп па посути пенастим бомбонама.
  6. Оставити на хладно да се стегне па сећи на квадрате или правоугаонике. 
"Rocky Road"
Напомена:

Мој мали калуп је остао заборављен у Београду па сам користила већи, димензија 24х24цм. Зато је "џомбасти пут" испао мало тањи него што би требало. Исекла сам га на 16 већих квадрата, али како је доста јак десерт боље да их је било барем 20 😊


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...