среда, 17. децембар 2014.

БАЈАДЕРА СА КРОМПИРОМ

Бајадера са кромпиром
Потребно је: 
  • 300 г куваног кромпира, 
  • 300 г шећера, 
  • 300 г млевеног кекса, 
  • 120 г маргарина, 
  • 80 г млевених ораха, 
  • 100 г чоколаде, 
  • 100 мл рума, 
  • кашика какао праха, 
  • маргарин величине ораха. 
Припрема: 
  1. Врућ кувани кромпир испасирајте као за пире, додајте шећер, кекс, маргарин, орахе и рум па добро измесите. 
  2. Поделите масу на два дела па у један умесите какао. 
  3. На тацни прво растањите црну плочу, а преко ње светлу. 
  4. Кад се добро охлади, прелијте глазуром од растопљене чокладе и маргарина. 
Напомена: 
Рецепт је испробан из едиције "Мале мајсторије - Наши најлепши посни колачи 2".

Бајадера са кромпиром