понедељак, 15. децембар 2014.

ШАРЕНЕ КОЦКЕ


    Шарене коцке
    Потребно је: 
    • 250 г шећера, 
    • 4 шољице киселе воде, 
    • 2 шољице уља, 
    • 13 - 15 кашика брашна, 
    • пола прашка за пециво, 
    • сок и кора једног лимуна, 
    • кашика какао праха, 
    • екстракт малине или јагоде. 
    Припрема: 
    1. У посуду сипати уље, шећер, киселу воду и прашак за пециво. 
    2. Мутити миксером док маса не побели. 
    3. У то сипати брашно и варјачом добро промешати. (мени је требало више брашна од дате мере, али то вероватно зависи од величине шољице коју користите као и величине кашике)
    4. Поделити на три дела. 
    5. Један обојити какаом, други екстрактом малине илои јагоде, а у трећи додати кашику сока и стругану кору лимуна. 
    6. У подмазаном плеху пећи сваку кору посебно на температури од 180°Ц.
    7. У међувремену ушпиновати шећер са мало воде. 
    8. Посебно умутити 2 кашике какао праха са 2 кашике брашна и мало воде и то, уз мешање, сипати у врућ сируп. 
    9. Прохладити га, додати умућен маргарин и премазати коре. 
    10. После дан - два сеците на коцке. 
    Напомена: 
    Рецепт је испробан из едиције "Мале мајсторије - Наши најлепши посни колачи 2".

    Нема коментара:

    Постави коментар

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...