Шарене коцке |
Потребно је:
- 250 г шећера,
- 4 шољице киселе воде,
- 2 шољице уља,
- 13 - 15 кашика брашна,
- пола прашка за пециво,
- сок и кора једног лимуна,
- кашика какао праха,
- екстракт малине или јагоде.
- У посуду сипати уље, шећер, киселу воду и прашак за пециво.
- Мутити миксером док маса не побели.
- У то сипати брашно и варјачом добро промешати. (мени је требало више брашна од дате мере, али то вероватно зависи од величине шољице коју користите као и величине кашике)
- Поделити на три дела.
- Један обојити какаом, други екстрактом малине илои јагоде, а у трећи додати кашику сока и стругану кору лимуна.
- У подмазаном плеху пећи сваку кору посебно на температури од 180°Ц.
- У међувремену ушпиновати шећер са мало воде.
- Посебно умутити 2 кашике какао праха са 2 кашике брашна и мало воде и то, уз мешање, сипати у врућ сируп.
- Прохладити га, додати умућен маргарин и премазати коре.
- После дан - два сеците на коцке.
Напомена:
Рецепт је испробан из едиције "Мале мајсторије - Наши најлепши посни колачи 2".
Нема коментара:
Постави коментар