![]()  | 
| Шарене коцке | 
Потребно је: 
- 250 г шећера,
 - 4 шољице киселе воде,
 - 2 шољице уља,
 - 13 - 15 кашика брашна,
 - пола прашка за пециво,
 - сок и кора једног лимуна,
 - кашика какао праха,
 - екстракт малине или јагоде.
 
- У посуду сипати уље, шећер, киселу воду и прашак за пециво.
 - Мутити миксером док маса не побели.
 - У то сипати брашно и варјачом добро промешати. (мени је требало више брашна од дате мере, али то вероватно зависи од величине шољице коју користите као и величине кашике)
 - Поделити на три дела.
 - Један обојити какаом, други екстрактом малине илои јагоде, а у трећи додати кашику сока и стругану кору лимуна.
 - У подмазаном плеху пећи сваку кору посебно на температури од 180°Ц.
 - У међувремену ушпиновати шећер са мало воде.
 - Посебно умутити 2 кашике какао праха са 2 кашике брашна и мало воде и то, уз мешање, сипати у врућ сируп.
 - Прохладити га, додати умућен маргарин и премазати коре.
 - После дан - два сеците на коцке.
 
Напомена: 
Рецепт је испробан из едиције "Мале мајсторије - Наши најлепши посни колачи 2".

Нема коментара:
Постави коментар