|
Торта "Медено срце" |
Састојци:
- 2 велика паковања "меденог срца" (2 х 350 г),
- 1 кг посног кекса по избору ("Златни пек", "Авала"...),
- 2 л газираног сока од поморанџе (нпр. "Фанта"),
- 5 кесица праха за пудинг са укусом ваниле,
- 500 г маргарина,
- 4 кашике густина,
- 250 г шећера у праху,
- 11 кашика кристал шећера.
Припрема:
- Пола литра сока одвојити за натапање кекса, а у преосталих литар и по скувати пудинг.
- Од 1,5 л сока у 500 мл размутити прах за пудинг и густин, а у остатак додати шећер и оставити да проври па скувати пудинг на уобичајен начин.
- Оставити да се охлади.
- У међувремену маргарин омекшао на собној температури умутити са шећером у праху.
- Спојити са охлађеним пудингом и добро сјединити масу.
- На тацну поређати ред посног кекса претходно умоченог у сок, премазати слојем фила, затим поређати слој меденог срца тако да нема места између, премазати филом, опет поређати слој посног кекса, премазати филом, опет кекс и на крају торту прелити отопљеном посном чоколадом или украсити посним шлагом.
|
Торта "Медено срце" |
Напомена:
Торту направите дан-два раније јер је укуснија кад одстоји. Издашна је и погодна за велика славља. За мања породична окупљања слободно је направите од пола мере.
Нема коментара:
Постави коментар