четвртак, 18. децембар 2014.

ТОРТА "МЕДЕНО СРЦЕ"

Торта "Медено срце"
Састојци:
  • 2 велика паковања "меденог срца" (2 х 350 г),
  • 1 кг посног кекса по избору ("Златни пек", "Авала"...),
  • 2 л газираног сока од поморанџе (нпр. "Фанта"),
  • 5 кесица праха за пудинг са укусом ваниле,
  • 500 г маргарина,
  • 4 кашике густина,
  • 250 г шећера у праху,
  • 11 кашика кристал шећера.
Припрема:
  1. Пола литра сока одвојити за натапање кекса, а у преосталих литар и по скувати пудинг.
  2. Од 1,5 л сока у 500 мл размутити прах за пудинг и густин, а у остатак додати шећер и оставити да проври па скувати пудинг на уобичајен начин. 
  3. Оставити да се охлади. 
  4. У међувремену маргарин омекшао на собној температури умутити са шећером у праху.
  5. Спојити са охлађеним пудингом и добро сјединити масу. 
  6. На тацну поређати ред посног кекса претходно умоченог у сок, премазати слојем фила, затим поређати слој меденог срца тако да нема места између, премазати филом, опет поређати слој посног кекса, премазати филом, опет кекс и на крају торту прелити отопљеном посном чоколадом или украсити посним шлагом. 
Торта "Медено срце"
Напомена:
Торту направите дан-два раније јер је укуснија кад одстоји. Издашна је и погодна за велика славља. За мања породична окупљања слободно је направите од пола мере.